Nachtelijke kiekjes van de nieuwe Maserati GranTurismo

  • Ruud
  • 23-11-2022 08:40
  • 236
  • 0

Nachtelijke kiekjes van de nieuwe Maserati GranTurismo

De nieuwe Maserati GranTurismo is hier! De eerste spot van de nieuwe Italiaan werd gemaakt in Turijn en daaruit kunnen we alvast tegen toekomstige klanten zeggen dat er direct iets aangepast moet worden aan de auto.

Dat is een set veren bestellen en de auto dichterbij de grond leggen. We begrijpen dat de GranTurismo een GT is maar wat een gigantische afstand zit er tussen de wielkasten en de wielen zelf. Het is te hopen dat er iets van luchtvering actief is die de auto omhoog heeft gezet. Anders heeft de Maserati een serieus gat tussen de wielen. Daar kan een gemiddelde vuist wel tussen en dat lijkt ons niet helemaal de bedoeling. Zakken dus met die bolide om die wielkasten meer op te vullen. De GranTurismo is ontwikkeld in het Maserati Innovation Lab en wordt gebouwd in de Mirafiori-fabriek in Turijn. De auto is 100% Italiaans en belichaamt ‘Italian luxury performance’, een concept dat kenmerkend is voor alle modellen van Maserati.

De nieuwe coupé wordt leverbaar met de revolutionaire V6 Nettuno-motor, in twee vermogensvarianten. De Modena heeft een 490 pk sterke 3,0-liter V6 Nettuno Twin Turbo, terwijl de high-performance Trofeo wordt aangedreven door een 550 pk sterke versie van deze motor. Er is ook nog een elektrische variant beschikbaar met 300 kW aan motoren. Het accupakket heeft een capaciteit van 92,5 kWh. Op de wielen wordt een gezamenlijk vermogen van circa 760 pk overgebracht. Het meeste pk's dus maar wel het minste beleving.

Nachtelijke kiekjes van de nieuwe Maserati GranTurismoKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel