Monster op komst: Jeep Grand Cherokee Trackhawk

  • Max
  • 14-01-2016 09:00
  • 412
  • 0

Monster op komst: Jeep Grand Cherokee Trackhawk

We houden van de Dodge Charger en Challenger Hellcat; brute, lompe dingen dat ze zijn. De Hellcats brachten namelijk de gloriedagen van ‘American Muscle’ terug met de dikke supercharged 6,2 liter V8 in het vooronder, goed voor 700 pk. Aangezien Dodge en Jeep tot hetzelfde concern behoren is de technologie onderling inwisselbaar, dat is precies waar de kwade genieën bij Jeep gebruik van willen maken.

Wat ze bij Jeep van plan zijn, zoals CEO Mike Manley in onderstaande video min of meer bevestigt, is de motor uit de Hellcat in de Jeep Grand Cherokee te lepelen. Werkelijk briljant! De markt voor super-SUV’s is behoorlijk levendig: Mercedes-AMG heeft de GLE 63, BMW de X5 en X6 M, Porsche de Cayenne Turbo -allemaal goedlopende modellen- en Audi is bezig met een potente versie van de Q7. Jeep dendert mooi even de markt binnen met een flinke klap meer vermogen dan de bovengenoemde concurrenten. De 6,2 liter supercharged V8 is namelijk gemiddeld zo’n 120 pk krachtiger dan de concurrentie.

De Jeep Grand Cherokee met de Hellcat-motor gaat waarschijnlijk ‘Trackhawk’ heten, van die naam doken medio vorig jaar al een aantal geruchten op. Vast staat dat het een bruut van een auto wordt, waarvan gezegd wordt dat ie de 0-60 mph af kan leggen in 3,5 seconden. Of ik er een X5 M voor zou laten staan weet ik niet, maar het zal ongetwijfeld een unieke auto worden die met zijn geluid een hoop nekken zal verdraaien!

Reacties op dit artikel