Milaan levert ons weer een ARES Design Panther ProgettoUno

  • Brecht
  • 13-02-2024 09:00
  • 132
  • 0

Milaan levert ons weer een ARES Design Panther ProgettoUno

Nee, dit is toch echt geen De Tomaso Pantera. Je zou het echter wel de moderne interpretatie van een Pantera mogen noemen volgens de makers van deze auto.

ARES Design staat sinds 2014 bekend om het modificeren van verschillende bestaande voertuigen. De Panther ProgettoUno werd in 2017 aangekondigd als eerste volledig door ARES Design ontworpen project (vandaar de naam ProgettoUno). De auto valt in de zogenaamde 'Legends Reborn'-serie van het bedrijf; een serie modellen die een ode vormen aan iconische auto's uit het verleden. De koolstofvezel carrosserie is ontworpen op het platform van een Lamborghini Huracán, wat voor deze auto betekent dat de welbekende 5,2 liter V10 650 pk levert. Hiermee is de ProgettoUno in staat in 3,1 seconde van 0 naar 100 te schieten. Toch is het ergens jammer dat de auto nu enkel Italiaans is, terwijl de Pantera een unieke combinatie was van een Amerikaanse V8 met een Italiaans uiterlijk.

Met een productieaantal van 21 voertuigen is deze Panther absoluut een zeldzaamheid te noemen. Toch weet spotter Fraka met deze spot alweer zijn derde unieke exemplaar vast te leggen. Hiervoor spotte hij al een grijs en een rood exemplaar. Hierbij valt op dat de drie spots allemaal uit Milaan komen. Als je er zelf ook een wil toevoegen aan je profiel lijkt deze Italiaanse stad dus de beste plek om je zoektocht te starten.

Milaan levert ons weer een ARES Design Panther ProgettoUnoKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel