Mercedes-Maybach S650 Pullman voor het eerst in Nederland

  • Joep
  • 27-06-2023 11:41
  • 6424
  • 3

Mercedes-Maybach S650 Pullman voor het eerst in Nederland

De Mercedes-Maybach S650 Pullman was met de Rolls-Royce Phantom de meest luxe auto die je kon kopen. De Mercedes is echter heel erg zeldzaam gebleven, want dit is pas het negende exemplaar op de site en de eerste op Nederlandse bodem!

Maybach was eerst een zelfstandig merk, maar dat werd geen succes en het ging failliet. Jaren later blies Daimler Maybach nieuw leven in door het een submerk van Mercedes te maken. In eerste instantie kwam Mercedes-Maybach met extra luxe versies van de Mercedes S-klasse, later gingen ze ook luxe versies maken van andere modellen uit het Mercedes-gamma. Zo is er een gelimiteerd model geweest van de G-klasse: de G650 Landaulet. Op dit moment maakt Mercedes-Maybach extra luxe versies van de Mercedes S-klasse, GLS en EQS SUV.

De S650 Pullman was het absolute topmodel van de vorige generatie S-klasse. Het had alle snufjes aan boord die het hele Daimler-concern op dat moment in huis had. Het meest indrukwekkende aan deze auto was nog wel de ruimte, want hij was flink verlengd ten opzichte van de ‘gewone’ S650, die alweer een S-klasse Lang was. Je ziet het ook op de foto’s waar een heel tussenstuk tussen het voorportier en achterportier geplaatst is. Ook is het achterportier net zo breed als een Fiat 500 zo’n beetje. Achterin is het een balzaal voor de passagiers dus.

Motorisch bleef de S650 Pullman ongewijzigd ten opzichte van de ‘gewone’ S650. Nog altijd vinden we de bekende V12 van AMG onder de motorkap. Die is zes liter groot en heeft twee turbo’s. Het blok levert 630 pk en 1000 Nm koppel. In 6,5 seconden schiet deze luxe vrachtwagen naar de 100 km/h.

De S650 Pullman was er ook nog als bepantserde Guard. Daar zijn er twee van gebouwd tegen een prijskaartje van ruim een miljoen euro. Tot op heden zijn die nog niet gespot op de site. De ongepantserde S650 Pullman kostte ook ongeveer een miljoen euro toen hij nieuw was. En ook daar zijn er heel weinig van gebouwd. Destijds was dit model zomaar even drie tot vier ton duurder dan een Rolls-Royce Phantom!

Dit is het eerste exemplaar dat op Nederlandse bodem gespot wordt. Hij werd gespot op de snelweg bij Son en Breugel op een trailer met een Mercedes-AMG GT R. Dat laat goed zien hoe veelzijdig het modellengamma van Mercedes eruit ziet. Opvallend is dat drie van de negen exemplaren gespot zijn in Tokio, Japan. Dat terwijl er maar weinig spots vanuit Japan komen. Er zijn ook twee exemplaren gespot in Parijs, een in Monaco, een in Düsseldorf en een in de Ierse hoofdstad Dublin. Dat is alles al. Een heel bijzondere spot dus!

Mercedes-Maybach S650 Pullman voor het eerst in NederlandKlik op de foto voor meer foto’s van deze spot!

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag