Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss is compleet afgesloten

  • Ruud
  • 12-06-2024 13:12
  • 196
  • 0

Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss is compleet afgesloten

Deze Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss in Dubai gaat in ieder geval nergens heen zonder de sleutel.

Terwijl Ferrari vrijwel tegelijkertijd de Monza SP1 en SP2, McLaren de Elva en Aston Martin de V12 Speedster introduceerde, was de Stirling Moss ruim 10 jaar geleden een pionier van deze zeer exclusieve en leuke luxe auto's zonder voorruit. Natuurlijk zijn er nog veel meer fabrikanten die dergelijke voertuigen op de markt hebben gebracht, maar dit zijn de bekendste.

De Stirling Moss had echter een behoorlijk goede eigenschap die alle anderen onnodig vonden. Terwijl Ferrari twee varianten van de Monza meebracht, een eenzitter en een tweezitter, hadden Aston Martin en McLaren alleen de tweezittervariant. Mercedes deed het veel beter dan de anderen. Ze hadden een ongelooflijk goed ontworpen afdeksysteem waarbij je van de Stirling Moss een eenzitter kunt maken of hem zelfs helemaal kunt afsluiten zodat je hem buiten in de regen kunt laten staan.

Dit systeem is ook erg handig als je de auto in een openbare ondergrondse parkeergarage wilt achterlaten en op slot wilt doen. Zo was er ooit een geval waarbij onbevoegden in Monaco toegang kregen tot een Monza SP2. Ook al was deze bedekt met een doek, de mensen waren brutaal genoeg om gewoon naar binnen te gaan. Met de Stirling Moss is dat op deze manier niet mogelijk.

Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss is compleet afgeslotenKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel