Mercedes-Benz C 63 AMG te zien bij Opsporing Verzocht

  • Jeroen
  • 23-12-2010 20:18
  • 7316
  • 23

 Mercedes-Benz C 63 AMG te zien bij Opsporing Verzocht

Op dinsdagavond 19 oktober 2010 werd door de Koninklijke Marechaussee bij de Belgisch/Nederlandse grens een controle gehouden op buitenlandse voertuigen. De Marechaussee hield deze controle nabij afslag Hoogerheide van de A4/A58 op verkeer komend uit de richting van België. Omstreeks 20:50 uur is het een Mercedes-Benz C 63 AMG met Franse kentekens die door een motorrijder van de Marechaussee wordt gespot. De motorrijder volgt de auto om deze naar een controlepost te leiden. Helaas gaat de controle niet zoals deze zou moeten.

Ondertussen heeft de bestuurder van de C 63 AMG in de gaten dat hij gevolgd wordt door een motoragent en trapt hij vol het gaspedaal in. De snelheid loopt al snel op tot illegale hoogtes en de motorrijder kan de snelle Duitser niet bijhouden. Bij de door de Marechaussee opgezette fuik wordt de bestuurder gesommeerd te stoppen waarbij collega's van de motorrijder maar net op tijd kunnen wegspringen. De bestuurder en bijrijder van de Mercedes-Benz maken vervolgens een rondje bij de rotonde om weer de A58 op te rijden. Voordat ze de snelweg oprijden wordt vanuit het raam het vuur geopend op een medewerker van de Marechaussee. De auto gaat vervolgens op snelheden tot 240 kilometer over de A58 in de richting van Roosendaal. Bij de Marechaussee ontbreekt het aan snelheid en al snel verliest men de auto uit het oog.

Een dag later wordt de auto, in het bos nabij de Oude Antwerpse Postbaan in Hoeven, terug gevonden. In de auto worden diverse materialen aangetroffen waaronder een slijptol, een boormachine, hulzen en patronen. Ook worden er sleutels van een Volvo en een legertas gevonden. De Mercedes-Benz C 63 AMG is in de nacht van 16 op 17 maart van dit jaar gestolen in het Belgische Tongeren. De vader van Supercarspotter Bas maakte een aantal foto's van de auto die door Opsporing Verzocht is gebruikt in de reconstructie. Het gaat hier dus niet om de daadwerkelijke auto van het gespuis maar om de auto die in de reconstructie te zien is.

De aflevering met de Mercedes-Benz C 63 AMG is afgelopen dinsdag uitgezonden. Je kan de aflevering terugkijken via onderstaand filmpje. Het stuk met de AMG begint bij 23:34.

Get Microsoft Silverlight


 Mercedes-Benz C 63 AMG te zien bij Opsporing Verzocht

Reacties op dit artikel