Mercedes-AMG S 63 E-Performance is de lekkerste zakensedan van het moment

  • Ruud
  • 09-11-2023 11:18
  • 258
  • 0

Mercedes-AMG S 63 E-Performance is de lekkerste zakensedan van het moment

Het design van bepaalde auto's laat zich nog de wensen over. Mercedes-AMG heeft in dat opzicht met de S 63 gedaan wat van ze verwacht werd. Een kneiterdikke zakensedan met heerlijke looks. Wat ons betreft de lekkerste zakensedan van het moment.

Laten we het maar niet over de BMW 7-Series hebben en de Audi A8 is eigenlijk geen concurrent te noemen. Die auto is behoorlijk anoniem en dat verwacht je niet van een zakensedan met 571 pk's. Nee, in dat opzicht is de S 63 de winnaar op alle fronten. Een agressieve look, lekkere sportieve velgen met daarachter keramische remschijven verstopt en een bult aan vermogen waar Max Verstappen jaloers op is. De S 63 E-Performance heeft namelijk een V8 aan boord geholpen door elektromotoren. 802 pk is al veel maar wacht maar tot je het koppel hoort. 1.430 Nm aan koppel is er beschikbaar om in alle soepelheid naar de 100 km/u te stuiven. Dat doet deze kolos namelijk in 3,3 seconden. Niet heel gek als je weet dat je 2.595 kilo in gang moet zetten. Daar zal ook dit exemplaar in Rotterdam weinig moeite mee hebben.

Mercedes-AMG S 63 E-Performance is de lekkerste zakensedan van het momentKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel