Mercedes-AMG GLS 63 is een zevenpersoons raket

Mercedes-AMG GLS 63 is een zevenpersoons raket

De meest opzienbarende AMG was altijd de grote gezinsbus die een waanzinnige motor in het vooronder kreeg. Dit begon met de R 63 AMG, maar nu is er ook een AMG-versie van de nieuwste generatie van de GLS. Riemen vast, dit flatgebouw spurt ervandoor!


Verantwoordelijk daarvoor is de vierliter V8 in het vooronder, die liefst 612 pk uitspuugt. Heel erg veel, en hij wordt zelfs nog ondersteund door een kleine elektromotor die een boost aan de motor bij lage snelheden geeft. Die geeft 22 pk en liefst 250 Nm extra en daarmee spurt deze gigant in 4,2 seconden naar de honderd kilometer per uur. Ronduit bizar!

Spelen kan ook met deze auto, want het vermogen kan zelfs volledig naar de achterwielen al heb je hier als bestuurder niks in te kiezen natuurlijk. Driftmodus zul je niet vinden, wel kun je offroad met deze gigant. De luchtvering past zich aan de snelheid aan en je kunt hem liefst 55 millimeter hoger op z'n poten zetten om in de PC Hooftstraat de stoep op te knallen. Wil je het echt bizar maken, haal dan eens menig sportwagen in met 280 kilometer per uur. Dat kan als je de nodige pakketten aanvinkt!

Veel zullen we deze auto niet zien in Nederland, maar de enkeling die hem bestelt is een absolute koning op de weg. Je zit hoog, je neemt een halve schoolklas mee als het moet en je bent sneller dan 99% wat er naast je rijdt. Waanzin!Mercedes-AMG GLS 63 is een zevenpersoons raketMercedes-AMG GLS 63 is een zevenpersoons raketMercedes-AMG GLS 63 is een zevenpersoons raketMercedes-AMG GLS 63 is een zevenpersoons raketMercedes-AMG GLS 63 is een zevenpersoons raketMercedes-AMG GLS 63 is een zevenpersoons raketMercedes-AMG GLS 63 is een zevenpersoons raketMercedes-AMG GLS 63 is een zevenpersoons raketMercedes-AMG GLS 63 is een zevenpersoons raketMercedes-AMG GLS 63 is een zevenpersoons raket

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok


Gerelateerd nieuws