McLaren P1 GTR-18 is een raceauto voor de openbare weg

  • Brecht
  • 16-01-2024 15:15
  • 289
  • 0

McLaren P1 GTR-18 is een raceauto voor de openbare weg

Eigenaren van een McLaren P1 GTR kunnen met hun aankoop enkel op circuits terecht. Zonde, want daardoor staan veel van de 58 gebouwde exemplaren stil. Toch is er een manier om met een P1 GTR wél de weg op te kunnen in de vorm van de GTR-18.

Het Britse bedrijf Lanzante, dat bekend staat om de restauratie van klassiekers en het aanpassen van exclusieve auto's, kondigde in 2020 aan dat ze 6 McLaren P1 GTR's zouden ombouwen tot deze zogenaamde GTR-18. Hiermee zou de P1 GTR voorzien worden van 1000 pk en een hoop visuele aanpassingen, waaronder een long-tail body gebaseerd op de laatste F1 GTR, een grotere spoiler en een grotere splitter. Dit zou samen zorgen voor een toename van 40 procent downforce ten opzichte van een 'normale' P1 GTR. Wat de GTR-18 extra speciaal maakt, is dat Lanzante er voor zorgt dat je legaal de weg op mag met deze creatie. Extremer dan dit kan je het in ieder geval niet krijgen, want de aangepakte motor maakt zo veel lawaai dat de GTR-18 standaard geleverd wordt met headsets om contact met je passagier te houden. Nu zal er sowieso niet veel sprake zijn van praten in deze auto, want voorzichtig rijden en genieten van de ervaring zullen een hogere prioriteit zijn.

Dit exemplaar werd in 2022 voor het eerst gespot, en is sindsdien enkel in 2023 nog een keer verschenen. Dat spotter Macuse_supercar hem zo vroeg in dit nieuwe jaar al weet vast te leggen in Spanje geeft goede hoop dat we deze P1 vaker zullen tegenkomen. Hopelijk laten de andere 5 zich ook nog zien en blijven deze niet binnen staan zoals de meeste P1 GTR's. Ze zijn immers omgebouwd voor de openbare weg.

McLaren P1 GTR-18 is een raceauto voor de openbare wegKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag