McLaren Artura maakt volgende week zijn debuut!

  • Ruud
  • 10-02-2021 14:32
  • 200
  • 0

McLaren Artura maakt volgende week zijn debuut!

McLaren Automotive zal komende week de Artura presenteren. Het merk heeft al haar kennis en kunde op het gebied van hybride aandrijflijnen samen laten komen in de nieuwe Artura. Deze High-Performance Hybrid (HPH) supercar profiteert van meer dan een halve eeuw kennis, ervaring en ontwikkeling van race- en straatauto's van McLaren.

De geheel nieuwe Artura markeert de start van een nieuw tijdperk voor de Britse autobouwer. In 2012 presenteerde McLaren de eerste hypercar met hybridetechniek, de McLaren P1 , en vrij recent de Speedtail Hyper-GT. Die werd afgelopen jaar in productie genomen en is de snelste McLaren ooit met een topsnelheid van 403 km/u. De nieuwe Artura is McLaren's eerste in serie gebouwde High-Performance-Hybrid supercar. Volgende week zal de presentatie online plaats gaan vinden. Met het nog altijd heersende corona virus is digitaal de manier om je auto's aan het publiek te presenteren. Geïnteresseerden kunnen volgende week woensdag om 0.01 uur inloggen op de site om de onthulling mee te maken. Dit event is te vinden door op onderstaande foto te klikken.

In de nieuwe Artura debuteert een geheel nieuwe, compacte twinturbo V6 benzinemotor, ontwikkeld om in combinatie met een elektromotor een High-Performance-Hybrid aandrijflijn te vormen die qua prestaties niet onderdoet voor de grotere V8-motoren van McLaren. Bovendien profiteert de nieuwe aandrijflijn van een toegenomen koppel bij lagere toerentallen, wat resulteert in een onvoorstelbaar snelle acceleratie. De ARTURA kan bovendien geheel elektrisch rijden, bijvoorbeeld voor dagelijks gebruik in de stad.

McLaren Artura maakt volgende week zijn debuut!

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag