Maserati MC20 duikt nu ook op in Zürich

  • Ruud
  • 15-09-2021 14:06
  • 308
  • 0

Maserati MC20 duikt nu ook op in Zürich

Het is los! Maserati is begonnen met het uitleveren van de Maserati MC20. In Londen werd afgelopen weekend het eerste exemplaar zonder camouflage gespot. Nu is het Zürich zijn beurt om met de nieuwste Italiaanse schone te pronken.

De Maserati MC20 werd vorig jaar geïntroduceerd en het duurde even voor we de eerste exemplaren op de site zagen verschijnen. Sinds deze week hebben we twee exemplaren en dus is het zover. Maserati is begonnen met uitleveren. Het merk met de rijke historie kwam met de MC20 en aan het begin was het een kleine teleurstelling. Niet wat we van de Italianen verwacht hadden als we kijken naar prachtige modellen zoals de 3200 GT, Granturismo en zelfs de MC12. Mocht je je handen kunnen krijgen aan dit prachtige exemplaar, is het echter wel verstandig om je goed in te dekken met een uitgebreide autoverzekering.


Innovatieve functies

De nieuwe 630 pk sterke V6 Nettuno-motor maakt een acceleratie van 0-100 km/u in minder dan 2,9 seconden mogelijk, de topsnelheid bedraagt ruim 325 kilometer per uur. De gepatenteerde, volledig door Maserati ontwikkelde motor beschikt over de MTC-technologie (Maserati Twin Combustion), het innovatieve verbrandingssysteem dat door het merk is ontwikkeld en is voortgekomen uit de voorkamertechnologie die in de motoren uit de Formule 1 wordt gebruikt. De motor is volledig in eigen huis ontwikkeld en wordt ook door Maserati gebouwd.

Topsnelheid

De topsnelheid ligt boven de 325 km/u bij een acceleratie van 0 tot 100 km/u in minder dan 2,9 seconden en van 0 tot 200 km/u in minder dan 8,8 seconden. Bij de elektrische versie, die een actieradius van meer dan 380 kilometer krijgt, zal de topsnelheid meer dan 310 kilometer per uur bedragen.

Verzekering en onderhoud

De MC20 is een pareltje, het zou dus zonde zijn als een auto zoals deze niet goed verzekerd en onderhouden wordt. Kijk daarom ook goed naar verschillende autoverzekeringen, onderhoudseisen en andere zaken die bij een nieuwe auto komen kijken. Het is aan te raden om goed onderzoek te doen naar welke verzekering het meest geschikt is voor een nieuwe auto. Verzekeringen vergelijken kan gemakkelijk bij Diks verzekeringen, zo kan elke (nieuwe) auto eigenaar een verzekering vinden die het beste bij zijn of haar nieuwe auto past.

Een all-risk verzekering is weliswaar de meest verstandige keuze als het om een gloednieuwe auto als de Maserati MC20 gaat. De all-risk verzekering, ook wel de WA volledig casco genoemd, is tegenwoordig de standaard bij nieuwe auto’s. De all-risk verzekering dekt dan ook vrijwel alle schade, van ruitschade, diefstal, tot eigen schade door aanrijding.

Maserati MC20 duikt nu ook op in ZürichKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel