Maserati Levante: Nederlandse prijzen!

  • Max
  • 19-03-2016 10:40
  • 698
  • 0

Maserati Levante: Nederlandse prijzen!

We zagen de Levante al op de Salon van Genève, aldaar waren wij positief verrast door het uiterlijk van de eerste SUV van de drietand. Nu hebben we echter wat meer tastbare informatie over de verkoop van de Levante in Nederland, tijd om eens te kijken hoe Maserati hem in de markt heeft gezet!

Allereerst is de Levante gebaseerd op de onderstelarchitectuur van de Quattroporte en Ghibli, wat op zich een feit van algemene bekendheid is aangezien autofabrikanten steeds meer gebruik zijn gaan maken van het modulaire productieproces. De techniek van de Levante is zonder meer indrukwekkend te noemen. De wielophanging is gekoppeld aan elektrisch aangestuurde dempers en luchtvering met vijf rijniveaus. Ook beschikt de Levante over het laagste zwaartepunt van alle auto’s in dit segment, aldus Maserati. We zijn benieuwd hoe de auto zich qua sportiviteit verhoudt tot de X5 en de Cayenne!

Ook niet onbelangrijk: de motoren. De Levante wordt geleverd met een 3.0-liter V6 biturbo benzinemotor met 430 pk en een 275 pk sterke 3.0-liter V6 diesel. Geen verrassing hier, beide motoren kenden we al van de eerder genoemde Quattroporte en Ghibli. Beide motoren zijn gekoppeld aan Q4-vierwielaandrijving en een achttraps automaat. De Levante S heeft voor de sprint van 0 naar 100 km/h 5,2 seconden nodig, de topsnelheid bedraagt 264 km/u. De Levante Diesel scoort 6,9 seconden en 230 km/u.

Voor de Levante zijn twee uitrustingspakketten verkrijgbaar: een Luxury- en Sport Package. Het laat zich raden welke draai ieder pakket aan de auto geeft. Daarnaast biedt Maserati uiteraard ook de gangbare veiligheidsgadgets aan: adaptieve cruise control, forward collision warning, een automatisch remassistentiesysteem en lane departure warning. Meer dan prima dus! Maserati moet ook wel om een beetje mee te kunnen komen met de Duitsers.

Tot slot hetgeen waarvoor jullie waarschijnlijk doorgeklikt hebben: de prijzen van de Maserati Levante. Instappen kan vanaf €102.529 voor de Levante Diesel, de Levante S is te bestellen vanaf € 140.371. Dit voorjaar staat de Levante bij de dealer, nog heel even geduld dus!

Maserati Levante: Nederlandse prijzen!Maserati Levante: Nederlandse prijzen!Maserati Levante: Nederlandse prijzen!Maserati Levante: Nederlandse prijzen!Maserati Levante: Nederlandse prijzen!

Reacties op dit artikel


Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws

Stem nu voor de spot van de dag