Maserati GranTurismo Modena in zonovergoten Zwitserland

  • Kjeld
  • 04-04-2024 16:20
  • 147
  • 1

Maserati GranTurismo Modena in zonovergoten Zwitserland

Er zijn weinig situaties waar een Masarati GranTurismo meer thuishoort dan een lange rit op een mooie zomerdag. Dat laat deze spot prachtig zien, zelfs als er voor deze Modena misschien iets beter gezorgd kan worden.

De zon schijnt prachtig op de Italiaanse Grand Tourer terwijl de wagen door de straten van het Zwitserse Lugano rijdt. Helaas voor deze eigenaar valt daardoor iets te goed te zien dat de Maserati echt een goeie wasbeurt nodig heeft. Aan de andere kant laat het wel weer zien dat deze GranTurismo zeker geen stalpaard is. Er wordt flink mee gereden, en daar zijn GT's natuurlijk voor bedoeld.

De GranTurismo in deze foto's, genomen door spotter mtgt, is specifiek het Modena model. Vernoemd naar de stad waar het hoofdkantoor van Maserati staat, dit is het instapmodel, waarmee Maserati op de klanten van de Porsche 911 mikt. Qua specificaties komt de Modena het meest in de buurt van de Carrera 4S. Met zijn 490 PK, een 0-100 tijd van 3,9 seconden en een topsnelheid van 302 KM/U loopt de GranTurismo zeker niet ver achter op de Duitser, die 40 PK minder heeft, maar 0-100 0,4 seconden sneller doet en net 4 KM/U harder gaat. Getallen die bijna niets verschillen dus. Het enige waar Maserati nu nog tegen aan loopt is de prijs, die bijna overal flink hoger is dan de prijs van de Porsche. Of dat helpt met de verkoopgetallen weten we nog net zo niet, maar exclusiviteit moet er zijn en tot nu toe lijkt het erop dat de nieuwe GranTurismo's prima verkopen.

Dit is in ieder geval een zeer vette spot. Supercars in de alpen zijn altijd mooi, zeker als het een Maserati is! Wij kunnen hier zeker van genieten

Maserati GranTurismo Modena in zonovergoten ZwitserlandKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag