Maserati GranTurismo Folgore pakt debuut in Oisterwijk

  • Joep
  • 26-02-2024 16:00
  • 437
  • 2

Maserati GranTurismo Folgore pakt debuut in Oisterwijk

De nieuwe Maserati GranTurismo zagen we vorig jaar al voorbijkomen op benzine als Modena en Trofeo. Nu is het tijd voor de beresterke elektrische variant!

De Maserati GranTurismo Folgore is de eerste elektrische auto van het merk. Folgore is het nieuwe label voor elektrische modellen. Er komen ook elektrische versies van de deze week te onthullen GranCabrio, maar ook van de al bestaande MC20 en Grecale. In de verdere toekomst kunnen we ook een elektrische Quattroporte en Levante verwachten.

De nieuwe GranTurismo Folgore is qua vermogen en sprinttijden het topmodel van de GranTurismo. De elektromotoren leveren 762 pk! Daarmee schiet je in 2,7 seconden naar de honderd. De topsnelheid ligt op 325 km/h. Dat is best rap voor een elektrische auto, want een Porsche Taycan Turbo S is bijvoorbeeld begrensd op 260 km/h. De Maserati weegt ook wel wat door zijn zware accupakket: 2200 kilo. Dat accupakket brengt je op papier zo'n 450 kilometer ver. Prima. Voor het soort auto is ie in Nederland niet extreem duur, want dit exemplaar heeft een nieuwprijs van ruim 200.000 euro. De veel minder krachtige Modena begint bij 235.000 euro. De Trofeo is zelfs nog duurder, want die begint bij 280.000 euro! Hij is ook veel goedkoper dan zijn concurrenten, want een Bentley Continental GT of Ferrari Roma gaat makkelijk over de drie ton heen. Misschien gaan we deze elektrische GT daarom wel relatief vaak zien in Nederland. De lage nieuwprijs komt door de CO2-uitstoot van nul, waardoor hij vrijgesteld is van de BPM.

De Maserati GranTurismo Folgore is eigenlijk de eerste elektrische auto in zijn segment. Het enige wat er nog bij in de buurt komt is de Rolls-Royce Spectre, maar die is ruim twee keer zo duur als deze. Dat telt dus niet echt. De Bentley Continental GT, Porsche 911 Carrera GTS, Ferrari Roma, BMW M8 en Mercedes-AMG GT zijn er allemaal niet elektrisch dus Maserati heeft een leuke primeur te pakken! De Folgore is te herkennen aan de nodige logo's, bronzen accenten, laadklep en het ontbreken van uitlaten.

Dit is het allereerste exemplaar dat niet van Maserati zelf of een dealerbedrijf is. Een echte primeur dus! Hij werd gespot in het Brabantse dorp Oisterwijk.

Maserati GranTurismo Folgore pakt debuut in OisterwijkKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel