Maserati 450S is een waanzinnig plaatje

Maserati 450S is een waanzinnig plaatje

De Maserati 450S die je hier ziet, ga je niet gauw weer een keer zien. Slechts negen zijn er gemaakt en inmiddels zijn ze al meer dan zestig jaar oud. Een erg bijzondere spot dus!

Het is spot nummer 2700 voor Rivitography, en wat voor één. De Maserati 450S ontstond uit het idee om grotere motoren te voeren dan Maserati toen gebruikte en dus kwam er een 4,5 liter V8 in het vooronder te liggen. Goed voor 400 pk op de achterwielen. Toen al ging schakelen via een ZF-bak met vijf versnellingen en was de ophanging geavanceerd voor zijn tijd. Slechts negen exemplaren werden er gebouwd en velen gingen verloren tijdens het racen. Drie exemplaren werden er aan particulieren verkocht, maar het is onduidelijk welke we hier voor onze neus hebben.

Het design is werkelijk prachtig en als je de neus goed bekijkt, herken je er zelfs de Maserati MC12 nog in terug ook. Een tijdloze wagen waarin grootheden als Carroll Shelby, Stirling Moss en Juan Manuel Fangio nog mee hebben geracet. In feite stond de Maserati 450S bekend als de snelste racewagen uit de jaren '50 en het moet dan ook enorm bijzonder zijn om dit oudje in je bezit te hebben.

Maserati 450S is een waanzinnig plaatje
Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws