Maserati 420 Super Monoposto ziet er niet sprankelend uit

Maserati 420 Super Monoposto ziet er niet sprankelend uit

Bijna elk merk heeft wel eens een unieke auto gemaakt voor een klant. Maserati ook en één daarvan is de 420 Super Monoposto. Een auto die in 2016 werd getoond en zijn tijd een beetje vooruit was maar qua afwerking niet helemaal uit de verf komt.

Het is een voorloper van de Ferrari Monza SP1/2, Mclaren Elva en de Aston Martin Speedster. Echter is het zoals we van Maserati konden verwachten een beetje een samenraapsel. De basis is een Maserati 4200 GT en daar zien we de koplampen van en ook de achterste lampen zijn van dat model. Motorisch werd ook de motor behouden van de 4200 GT en dat betekent dus 435 pk uit een 4.2 liter grote V8. De auto had één pluspunt, hij werd geïntroduceerd door de prachtige Jodie Kidd. Een topmodel en racecoureur. Inmiddels rijdt de one-off dus vrolijk rond en werd hij gespot in Mantova waarbij het eruit ziet alsof er een kitcar rond rijdt.

Maserati 420 Super Monoposto ziet er niet sprankelend uit

Reacties op dit artikel


  1. Profile pic
    NETHERLANDS Dustie  -  02-10-2020 om 00:00

    Onzettend gaaf!
    Maar deze auto was zijn tijd niet bepaald voor, maar juist 15 jaar te laat. In 2001 kwam Maserati namelijk al met sterk gelijkende de 320S Concept.

  2. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws