Mansory mag het echt houden bij dit ene exemplaar

  • Ruud
  • 25-01-2024 11:02
  • 307
  • 0

Mansory mag het echt houden bij dit ene exemplaar

Volgens Spotter0711 is dit exemplaar van Mansory een One of One. Wat ons betreft mag het daar ook bij blijven. Mercedes-AMG zou net als Ferrari Mansory moeten aanklagen voor het molesteren van een auto.

De Mercedes-AMG S 63 is een elegante zakensedan als hij uit de fabriek komt rijden. Echter vindt Mansory dat hij moet opvallen en gaat er dan ook flink mee aan de slag. Het is wanstaltig te noemen; het enige gave is het Tiffany gekleurde interieur, echter past dat ook beter bij een dikke sportauto in plaats van deze zakensedan. Zullen we even verder kijken wat Mansory verder gedaan heeft?

Mansory verfijnt de volledige aerodynamica van de AMG volledig ‘in eigen huis’. Dit resulteert in een afgrijselijke styling gecombineerd met geoptimaliseerde aerodynamica met verhoogde downforce-waarden voor aanzienlijk betere bochtenprestaties. Wie vraagt daar überhaupt om in een S 63? De voorkant is opnieuw ontworpen inclusief geïntegreerde voorlip en zijflappen van carbon. De ultralichte motorkap van carbon met extra koelluchtinlaten van zichtbaar carbon completeert het herontwerp van het voorste gedeelte. Het stopt echter niet, niet vanzelf. Aan de zijkant zien we brede sideskirts terwijl de achterkant ook nog eens flink is aangedikt. Lewis Hamilton zou jaloers zijn op het aantal spoilers op deze auto. Motorisch is er ook gesleuteld, daar worden we dan wel blij van. Want wie heeft er ooit een S 63 naar de 100 km/u zien sprinten in 2.8 seconden! Dankzij 880 pk en 1.490 Nm aan koppel is dit nu mogelijk met deze Mansory.

Mansory mag het echt houden bij dit ene exemplaarKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel