Manhart pakt Italiaanse sportsedan aan

  • Joep
  • 17-05-2023 11:00
  • 98
  • 0

Manhart pakt Italiaanse sportsedan aan

Manhart mag dan een BMW-tuner zijn, ze zijn niet vies van een uitstapje naar een ander merk. Zo hebben ze al tuningspakketten gemaakt voor Mercedes, Land Rover en Toyota bijvoorbeeld. Daar komt Alfa Romeo nu bij.

Begin 2021 presenteerde Manhart de QV 600. Een bodykit en onderhuidse tuning op basis van de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Specifiek het model van de kleine update van het najaar van 2019. Manhart voegde zijn typerende styling toe in de vorm van zwarte en gele kleuren. Daarnaast werd het uiterlijk opgedirkt met de nodige logo’s en koolstofvezel details. Ook werden er dikke velgen van Manhart zelf onder gelegd en zien we een mooie striping over het midden van de auto lopen.

De motor werd flink opgepompt. De naam laat je denken dat hij opgepompt is naar 600 pk, maar niets is minder waar. De 2,9 liter biturbo V6 stampt er nu 653 pk en een duizelingwekkende 790 Nm koppel uit. Jawel, dat gaat allemaal naar de achterwielen. Manhart geeft geen sprintcijfers en topsnelheid op, maar de ervaren stuurman die het vermogen op straat weet te krijgen kan er ongetwijfeld heel erg hard mee.

Dit exemplaar komt uit Roemenië en werd gespot in Debrecen, Hongarije. Er worden dus lekker kilometers mee gemaakt. Manhart bouwt 10 exemplaren van de QV 600. Dit is de allereerste die gespot is en we kijken uit naar meer spots van deze bizarre creatie!

Manhart pakt Italiaanse sportsedan aanKlik op de foto voor meer foto’s van deze spot!

Reacties op dit artikel