Leuke hobby; auto’s configureren!

Leuke hobby; auto’s configureren!

Ik zeg wel hobby en dat is het ook zeker voor velen, maar voor anderen waaronder ook ondergetekende is het gewoon een verslaving. Auto’s configureren. Als je een goed gevulde bankrekening zou hebben en je zou jezelf willen trakteren op een leuk speeltje dan zijn de configurators een leuke tool om jezelf goed op weg te helpen. Maar ook als je nog even moet sparen helpt het om je doel beter vorm te geven. Bij deze een kleine selectie van de (in mijn ogen) beste configurators!

Vrijwel elk merk heeft tegenwoordig wel een online configurator waar geïnteresseerden zich kunnen verdiepen in de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor de auto die zij op het oog hebben. Bij de volume merken zijn de mogelijkheden enigszins beperkt maar wanneer je in het exclusieve segment gaat shoppen dan moeten ook de online configurators zo uitgebreid mogelijk zijn om je creativiteit de vrije loop te laten. Het is echter niet zo dat je je eigen kleur kunt ontwerpen voor de auto’s, er zal, hoe uitgebreid ook, altijd een beperkt palet beschikbaar zijn. Dus wil je écht iets heel unieks dan zul je toch nog naar de dealer moeten om daar je auto samen te stellen. Desalniettemin bieden de meeste configurators van de exclusieve merken een zeer uitgebreid scala aan mogelijkheden op verschillende gebieden waardoor je je nog altijd kostelijk kunt vermaken. Aan de ene kant leuk natuurlijk dat je een idee kunt opdoen voor de samenstelling van jouw droomauto, maar aan de andere kant kan het de zaak ook flink in de knoei helpen wanneer er zoveel mooie mogelijkheden zijn dat je uiteindelijk niet meer kunt kiezen. Hieronder behandel ik de zes configurators die ik persoonlijk het meest uitgebreid en leuk vind om te gebruiken. Er zijn uiteraard nog vele andere configurators dus wees niet bang dat het merk van jouw droomauto geen configurator heeft maar zoek hem gewoon even op op de website van het merk. Is er toch nog een configurator waarvan je zegt dat die in het rijtje thuis hoort, let me know!

Rolls Royce

Rolls Royce biedt net als in de echte wereld de meeste mogelijkheden in haar configurator. Wanneer je een basis hebt gevormd middels het kiezen van een exterieurkleur en een set glimmende velgen, begint de lol pas echt. Het exterieur kan nog worden voorzien van diverse ‘Spirit of Ecstasy’ ornamenten, coachlines en lichte of donkere raamomlijsting. Zelfs de velgen kunnen naar smaak extra gedetailleerd worden. In het interieur begint de lol pas echt. Je hebt de keuze uit een enorme hoeveelheid leerkleuren die je op een ontelbare hoop verschillende manieren kunt toepassen in het interieur. Ook een grote diversiteit aan inleg is beschikbaar evenals het detailleren hiervan. Wanneer je in een creatieve bui bent is deze configurator zeker de moeite waard om wat tijd in te stoppen!
Leuke hobby; auto’s configureren!


Bentley

Ook dit Britse luxe merk heeft haar configurator op orde. Een breed scala aan ex- en interieurkleuren zijn beschikbaar om de mooiste combinaties op je scherm te toveren. Er zijn vele velgen beschikbaar en het interieur kan naar hartenlust worden aangepast. De configurator is niet zo uitgebreid als die van Rolls Royce maar nog steeds leuk genoeg om in dit rijtje thuis te horen.
Leuke hobby; auto’s configureren!


Ferrari

Ferrari heeft recentelijk haar configurator geheel vernieuwd. Alle modellen kunnen uitgebreid worden samengesteld. In het bijzonder de 360 graden functie is de moeite waard om eens te bekijken. Deze is zo realistisch dat je bijna naar een foto kijkt van jouw droom Ferrari op een meditteraans bergweggetje.
Leuke hobby; auto’s configureren!


Porsche

Porsche is met haar configurator ook één van de betere. Alle Porsche modellen kunnen geheel naar wens worden samengesteld maar zijn wel beperkt tot een relatief beperkt standaard palet. Voor het samenstellen middels het Paint To Sample programma zul je wederom naar de dealer moeten. De mogelijkheden die Porsche in haar configurator biedt zijn echter leuk en divers genoeg om altijd tot een origineel eindresultaat te komen. Velgen kunnen aangepast worden en het exterieur kan worden voorzien van Sport Design styling, specifieke carrosseriedelen die in kleur worden gespoten en ook het interieur geeft ruimte aan een uitgebreide mogelijkheid van creatieve uitspattingen.
Leuke hobby; auto’s configureren!


McLaren

De Britse supercar fabrikant heeft een ietwat rommelige maar toch leuke configurator waar je het grootste gedeelte van het modellengamma kunt samenstellen. De verschillende velgen kunnen op meerdere manieren op jouw auto worden toegepast en er is veel mogelijk met de toepassing van carbon over de gehele auto. Ga je voor een luxe uitstraling zoals onderstaande 720S Spider? Of pak je het toch liever wat ruiger aan en ga je voor een sportieve 600LT met een weelde aan carbon? Het kan allemaal.
Leuke hobby; auto’s configureren!

Lamborghini

Last but not least, het Italiaanse merk met de stier. Ook hier kan je de auto’s tot in detail samenstellen en zijn er voldoende kleuren beschikbaar om een mooi en uniek exemplaar samen te stellen. Verschillende stoelen en leerkleuren geven je daarnaast de kans een geheel eigen interieur te ontwerpen voor jouw droom Italiaan!
Leuke hobby; auto’s configureren!


Dus bij deze zes van de leukste configurators. Velen van jullie zullen ze ongetwijfeld al wel kennen maar voor wie ze nog niet kent kan ik zeker aanraden om eens een kijkje te nemen en je creativiteit de vrije loop te laten!

Reacties op dit artikel


  1. Profile pic
    grandmasterb  -  30-12-2018 om 13:28

    Bij porsche heb je in de configurator wel erg weinig mogelijkheden wat betreft de kleur van de bekleding, maar de prijzen staan er gelukkig wel bij, die ontbreken helaas bij de anderen, voor zover mijn ervaring daarmee.

  2. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws