Lancia Stratos Prototype maakt na tien jaar eindelijk debuut op Autogespot

  • Ruud
  • 15-03-2021 12:47
  • 333
  • 0

Lancia Stratos Prototype maakt na tien jaar eindelijk debuut op Autogespot

Het is 2011 als de reïncarnatie van de Lancia Stratos wordt getoond. Het is een prototype en tien jaar later wordt dit enige exemplaar eindelijk gespot. De bedenker Michael Stoschek was van plan om meerdere exemplaren te maken maar Ferrari gooide roet in het eten.

De basis van de Stratos Prototype was namelijk een 430 Scuderia. De wielbasis werd wel ingekort maar de rest bleef behouden. Waaronder die heerlijk klinkende V8 met 530 pk en 500 Nm aan koppel. Ferrari vond het echter geen goed idee de Scuderia hier slachtoffer van te laten worden. Het resultaat is dat er slechts één exemplaar van de Stratos Prototype is gemaakt en we deze hier eindelijk kunnen tonen! De auto werd op het eiland Mallorca gespot en geloof het of niet. Het is daar nog best aardig rijden over het eiland. De wegen ken je snel uit je hoofd want zoveel zijn er niet maar het is de perfecte plek om deze Stratos te lanceren. Bijzonder genoeg zit er na al die tijd ook nog steeds hetzelfde kenteken op de auto. Wat eigenlijk niet meer betekend dan dat de vader Michael Stoschek nog steeds eigenaar is! Er zijn wel andere exemplaren van de Stratos maar deze zijn voorzien van een Cosworth motor. Daarvan werd in 2019 een exemplaar gespot!

Lancia Stratos Prototype maakt na tien jaar eindelijk debuut op AutogespotKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag