Lamborghini Revuelto komt er eindelijk aan

  • Joep
  • 08-02-2024 13:00
  • 836
  • 1

Lamborghini Revuelto komt er eindelijk aan

Na vele maanden van wachten met hier en daar een prototype is het nu tijd voor het echte werk: De Lamborghini Revuelto komt nu echt!

De opvolger van de populaire Aventador werd alweer elf maanden geleden gepresenteerd. Sindsdien hebben we een aantal prototypes gezien in Italië en rond de Nürburgring in Duitsland. Nu is er eindelijk een exemplaar gespot buiten de landen waar Lamborghini zijn wortels heeft, het Verenigd Koninkrijk. En waar anders dan Londen. De samenstelling en de kentekens geven ook weg dat dit niet een testauto is. De samenstelling is namelijk wel erg bijzonder! Dit kleurtje is natuurlijk niet voor een testauto, want die zagen we tot nu toe in standaardkleuren als oranje (van de persfoto's), lichtblauw, wit en zwart. Zoals gezegd zijn de kentekens ook een weggevertje. Het zijn namelijk geen fabrieksplaten, maar Britse dealerplaten! Dat kan maar één ding betekenen: de eerste demo of het eerste particuliere exemplaar is binnen!

Dat betekent dat de productie langzaam op gang komt en dat we meer exemplaren kunnen gaan verwelkomen! De Revuelto verschilt nogal van zijn voorganger. Hij kreeg namelijk een volledig nieuwe 6,5 liter grote atmosferische V12. Het is een plug-in hybride dus het systeemvermogen ligt op 1015 pk. Dat is heel wat meer dan de 700 paarden die zijn voorganger Aventador had bij zijn lancering in 2011. De standaardsprint naar de honderd doe je in 2,5 seconden. Na dertien jaar zien we eindelijk de eerste levenstekenen van een nieuwe generatie van Lamborghini's topmodel. Op naar meer!

Lamborghini Revuelto komt er eindelijk aanKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel