Lamborghini neemt de Sián mee naar Frankfurt

Lamborghini neemt de Sián mee naar Frankfurt

Lamborghini neemt groot nieuws mee naar de IAA in Frankfurt volgende week. De Lamborghini Sián zal daar het levenslicht zien. Een hybrid super sportauto met nieuwe technologie en nog nooit eerder vertoonde performance.

De snelste Lamborghini ooit is in een futuristisch design gestopt en borduurt verder op het DNA van het merk. Het is een voorbode voor wat er komen gaat en we zien in de Sián zelfs kenmerken van de Terzo Millenio terug.

Laten we beginnen met het huzarenstukje van de Sián. De V12 blijft zoals we kennen aan boord van deze sportauto en is goed voor 785 pk. Dat is niet alles want Lamborghini heeft een unieke hybride motor ontwikkeld met een supercondensator. Een batterij die drie keer sterker is dan een batterij van hetzelfde gewicht. Het totale stukje techniek weegt 34 kilo en levert 34 pk extra. Dat is dus een gewichtsverhouding van 1 op 1. Door deze techniek is er een gecombineerd vermogen van 819 pk. Tot 130 km/u is deze motor van de partij waardoor de bestuurder vanaf 0 km/u al over een immens koppel kan beschikken en daardoor 10% sneller is dan een auto zonder dit systeem. In minder dan 2.8 seconden zit de Sián op 100 km/u en een topsnelheid van over de 350 km/u is mogelijk. Van 70 naar 120 km/u is de Sián 1.2 seconden sneller dan de Aventador SVJ.

Over het design kunnen we kort en krachtig zijn. Futuristisch en heel stoer. Inspiratiebronnen voor de Sián werden gevonden in de Countach en Terzo Millenio. Uiteraard is de kenmerkende Y vorm ook weer terug te vinden in de Sián.

Alle 63 exemplaren zullen individueel door hun eigenaren samengesteld worden. De Sián wordt dus keer op keer een unieke auto. Dit in samenwerking met het Lamborghini Centro Stile en Lamborghini Ad Personal. We weten dat er in ieder geval één exemplaar naar Nederland gaat komen.


Lamborghini will take the Sián to IAA in FrankfurtLamborghini will take the Sián to IAA in FrankfurtLamborghini will take the Sián to IAA in FrankfurtLamborghini will take the Sián to IAA in FrankfurtLamborghini will take the Sián to IAA in FrankfurtLamborghini will take the Sián to IAA in FrankfurtLamborghini will take the Sián to IAA in FrankfurtLamborghini will take the Sián to IAA in FrankfurtLamborghini will take the Sián to IAA in FrankfurtLamborghini will take the Sián to IAA in Frankfurt

Reacties op dit artikel


  1. Profile pic
    NEDERLAND italie63  -  04-09-2019 om 07:26

    Wie o wie wordt de gelukkige eigenaar in Nederland??!

  2. Dit is niet ok


Gerelateerd nieuws