Lamborghini Murciélago LP670-4 SV is veel zeldzamer dan je denkt

  • Joep
  • 13-05-2023 15:00
  • 549
  • 1

Lamborghini Murciélago LP670-4 SV is veel zeldzamer dan je denkt

De Lamborghini Murciélago LP670-4 SV was het extreme uitzwaaimodel van de Murciélago. Wat veel mensen niet weten, is dat hij veel zeldzamer is dan de officiële cijfers doen vermoeden.

De Murciélago was het eerste model van Lamborghini dat onder supervisie van Audi is ontwikkeld na de overname van de Volkswagengroep in 1998. Het model werd de opvolger van de toen stokoude Diablo. De Murciélago werd geleverd tussen 2001 en 2011 met een facelift in 2006. In 2010 presenteerde het merk de LP670-4 SV: het uitzwaaimodel.

Het standaardmodel had na de facelift een vermogen van 640 pk. De SV deed hier, zoals de naam al verraadt, 30 stuks bovenop. Het vermogen was niet het enige wat veranderde. De aërodynamica werd flink verbeterd met een nieuwe achtervleugel, voorbumper en achterbumper. Dit zorgde voor meer ontwikkeling van downforce op hoge snelheden. Het sprintje van 0 naar 100 kilometer per uur was in 3,2 seconden voor elkaar. Op het circuit kon je de wagen op het rechte stuk flink doortrekken tot een maximumsnelheid van 342 kilometer per uur.

Lamborghini maakte bij de presentatie van de uitzwaai-Murciélago bekend het model in een beperkte oplage van 350 stuks te bouwen. Dit productieaantal hebben ze echter nooit gehaald. Ze kwamen niet eens tot de helft van de oplage die ze voor ogen hadden. Dit kwam doordat er ruimte en geld nodig was voor de productie van de aanstaande Aventador, die in maart 2011 aan het wereldwijde publiek gepresenteerd werd tijdens de autosalon van Genève. Uiteindelijk is de teller blijven steken op slechts 186 stuks. Dat zien we terug in de prijzen van het model tegenwoordig, waardoor er weinig mee gereden wordt om de kilometerstand laag te houden. Een hogere kilometerstand betekent immers een lagere waarde. De combinatie van een veel lager productieaantal en het feit dat het een gewild beleggingsobject is, maakt deze spot heel bijzonder! Daar komt die knallende oranje lak nog bovenop en je snapt dat we nog lang van deze spot kunnen genieten!

Lamborghini Murciélago LP670-4 SV is veel zeldzamer dan je denktKlik op de foto voor meer foto’s van deze spot!

Reacties op dit artikel