Lamborghini Espada steelt de show in Hongarije

  • Brecht
  • 03-05-2024 17:00
  • 138
  • 0

Lamborghini Espada steelt de show in Hongarije

We zien de laatste tijd heel wat moois verschijnen vanuit Hongarije. Vooral in de hoofdstad Budapest hoef je niet lang te zoeken voor een mooie spot. Een spot als deze zal je er echter niet zomaar treffen!

Toen de Lamborghini Espada uitkwam in 1968 was het de snelste vierzitter op aarde. Ondanks een aanschafprijs die destijds hoger lag dan die van de Lamborghini Miura presteerde het model goed: 1227 verkochte exemplaren leverden Lamborghini in de tijd een nieuw verkooprecord op. De Espada werd voorzien van een aantal opvallend vooruitstrevende ontwerpkeuzes, waaronder de brandstoftank die aan beide kanten volgetankt kan worden en magnesium wielen. Ook waren veel Espada's voorzien van airconditioning, stuurbekrachtiging en elektrische ruiten.

Vandaag de dag staan de meeste Lamborghini Espada's veilig in de garage en ze worden dan ook steeds minder vaak gespot. Dat spotter Mauro82 dit groene exemplaar weet vast te leggen in een drukke stad als Budapest maakt deze spot extra speciaal! Met de achterbank in gebruik en wat spullen in de kofferbak zou je bijna denken dat de eigenaar de auto als praktisch aanschouwt. Hopelijk kunnen we dit exemplaar vaker zien verschijnen op de site, vooral nu de temperaturen weer oplopen.

Lamborghini Espada steelt de show in HongarijeKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel