Laatste primeur van Maserati met V8 is een feit

  • Joep
  • 17-04-2024 13:00
  • 156
  • 0

Laatste primeur van Maserati met V8 is een feit

De kogel was al even door de kerk: De V8 bij Maserati zal niet meer terugkeren. Het blok wat ze nog hadden was afkomstig van Ferrari en er werd afscheid van genomen met twee uitzwaaiversies: Een voor de Ghibli en een voor de Levante. De Ghibli hadden we al gezien en nu is het de beurt voor de Levante.

Hierna zullen er geen Maserati's met V8 meer volgen dus dit is dan echt de laatste nieuwe Maserati met V8 op Autogespot. Onderhuids is deze Levante V8 Ultima gebaseerd op de Trofeo. Je hebt dus een 3,8 liter V8 biturbo met 580 pk. Daarmee schiet je in 4,1 seconden naar de honderd en de top ligt bij 302 km/h. De Levante V8 Ultima is een stukje minder zeldzaam als de Ghibli 334 Ultima. Er komen er namelijk twee keer zoveel van. Per samenstelling van deze modellen komen er maar 103 stuks. De Ghibli was te krijgen in één samenstelling in de kleur Blu Royale, de Levante was er in twee smaken. Dat brengt het totaal voor de Levante dus op 206 stuks. De Levante is er naast Blu Royale namelijk ook in Nero Ribelle.

Deze V8 Ultima is flink duurder dan de Trofeo waar die op is gebaseerd. De Trofeo werd in Nederland geleverd tot juni vorig jaar en zijn laatste vanafprijs bedroeg 266.000 euro. De V8 Ultima Nero Ribelle begint bij 300.000 euro en de V8 Ultima Blu Royale zelfs bij 310.000 euro.

Dit is de eerste Levante V8 Ultima en hij heeft dezelfde kleur als de Ghibli 334 Ultima. Deze unieke kleur is geïnspireerd op de eerste Maserati met V8. Verder is deze speciale Levante te herkennen aan de nodige logo's. Nu de andere kleur nog en dan hebben we de laatste Maserati's met V8 gehad...


Laatste primeur van Maserati met V8 is een feitKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel