Kwartet Donkervoorts in De Lutte

  • Kjeld
  • 01-12-2023 14:00
  • 122
  • 0

Kwartet Donkervoorts in De Lutte

Wat we hier zien is de winnende hand in een auto-kwartet spel, maar vooral een fantastische combo. Vier Donkervoorts op een rijtje geparkeerd zie je zeker niet elke dag, maar het is gelukt om deze wagens, die tegenwoordig toch echt wel Nederlands trots zijn op het gebied van auto's, te fotograferen.

Het was spotter justawheelchairguy die deze prachtige foto's wist te maken. In totaal staan er drie varianten van de Donkervoort D8 GTO. Een D8 GTO Individual Series, een Premium D8 GTO en twee D8 GTO-S'en. We beginnen met de Individual Series. Het belangrijkste aan dit model is de personalisatie die toegestaan is. Volgens Donkervoort zijn het aantal opties dat je kan aanpassen evenveel als de gemiddelde hypercar. De specificaties zijn dat aan de andere kant niet, maar als je dat verwacht van een Donkervoort heb je nog een hoop te leren over het Nederlandse merk. De Individual Series produceert 415 PK, waarmee de wagen 0-100 in 2,7 seconden doet en doorknalt naar een topsnelheid van 280 KM/U. Absoluut geen slechte getallen, zeker vergeleken met de Premium D8 GTO.

Want, hoe premium de auto ook is, dit vertaalt niet direct naar de motor. Het zijn vooral cosmetische upgrades. De Premium maakt namelijk 400 PK aan, en rijdt daarmee 0-100 in 2,8 seconden voordat hij een topsnelheid behaalt van 270 KM/U. Zeker niets mis mee, en je kan nog een hoop lol hebben met deze getallen, maar vergeleken met de Individual Series stelt het misschien een klein beetje teleur.

Als laatste hebben we de variant waar er twee van staan op deze parkeerplaats, de D8 GTO-S. Dit is in elk opzicht een sportievere D8 GTO. De motor zorgt voor een mooie 415 PK, waarmee de GTO-S 0-100 in 2,7 seconden doet en vervolgens door kan rijden naar 280 KM/U. Als het nog niet duidelijk was, dit is de auto waar de Individual series op gebaseerd was. Welke je favoriet ook is, dit is een prachtige combo van 4 geweldige auto's. Wij hopen zeker meer van deze Donkervoorts te zien!
Kwartet Donkervoorts in De LutteKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel