Kunst op wielen: Ferrari 250 GT Berlinetta 'Tour de France' 1-Louvre

Kunst op wielen: Ferrari 250 GT Berlinetta 'Tour de France' 1-Louvre

Als we de archieven in duiken dan zien we dat er in 15 jaar tijd slechts vier exemplaren zijn gespot van de Ferrari 250 GT Berlinetta 'Tour de France' 1-Louvre. Een bijzondere auto met inmiddels een waarde van meerdere miljoenen. Diepe buiging voor degene die hier achter het stuur kruipt zonder zweet in z'n handen te krijgen.

De verhalen over deze auto zijn niet mals. Als we de site barchetta.cc mogen geloven is dit één van de best geconserveerde Tour de France die er bestaat. De auto heeft in zijn meer dan 60 jarige bestaan niet aan al teveel races meegedaan. Een aantal keer is er ingeschreven en meegedaan aan de Mille Miglia en is dit vooral in de periode van 1993 tot 1995 geweest. In 2009 werd er een gooi gedaan naar een Classische certificaat van Ferrari en werd dat glansrijk doorstaan. Het Classische programma van Ferrari laat je aantonen dat de auto nog volledig origineel en eventueel naar maatstaven van Ferrari is hersteld. Immers gaat er in die zestig jaar ook wel eens wat kapot en zal dat hersteld moeten worden om de auto rijdend te houden. Zo is DK Engineering in het Verenigd Koninkrijk verantwoordelijk geweest voor het herstel van de stuurinrichting en de versnellingsbak. In 2010 ging deze auto voor 2.4 miljoen euro over de toonbank. Vorig jaar werd er een soortgelijk exemplaar voor ruim zes miljoen euro verkocht dus dan weet je dat dit exemplaar met zijn bijzonder historie nog meer waard is! Bijzonder om dit dat te spotten!

Kunst op wielen: Ferrari 250 GT Berlinetta 'Tour de France' 1-Louvre

Reacties op dit artikel


  1. Profile pic
    UNITED STATES OF AMERICA Rivitography  -  11-11-2019 om 20:42

    This is actually #0895GT, I made a mistake in the original post. This is the correct page: http://www.barchetta.cc/english/All.Ferraris/Detail/0895GT.250GT.TDF.htm

  2. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws