Koeweitse Cadillac CT5-V Blackwing duikt op in Nederland

  • Joep
  • 20-06-2023 21:40
  • 236
  • 1

Koeweitse Cadillac CT5-V Blackwing duikt op in Nederland

De Cadillac CT5-V Blackwing volgt de CTS-V op en is een sportieve e-segment sedan. Hier zien we het eerste exemplaar op Nederlandse bodem en die is ver van huis.

Cadillac produceert al een tijdje sportieve modellen met het V-Series label. Sinds de huidige generatie modellen zijn er iets mildere varianten die ‘gewoon’ V heten en de topmodellen heten nu V Blackwing. Dus: de CT4-V Blackwing en CT5-V Blackwing volgen respectievelijk de ATS-V en CTS-V op. Beide modellen werden in 2021 gepresenteerd. Er zitten dus nog de minder heftige varianten CT4-V en CT5-V tussen. Modellen die wat minder hardcore zijn hebben geen Blackwing-versie. Denk aan de grote Cadillac CT6-V (inmiddels uit productie) en Escalade-V.

Sinds 2021 kennen we de hier getoonde CT5-V Blackwing en die volgt dus de CTS-V op, die we in Europa en ook in Nederland zo af en toe nog langs zien komen. Het zijn beide behoorlijk onderschatte auto’s die de strijd met hoog aangeschreven concurrenten als de Mercedes-AMG E63S, BMW M5, Audi RS6 en Porsche Panamera Turbo S goed aankan. In tegenstelling tot de CTS-V wordt de CT5-V Blackwing niet officieel in Europa en in Nederland geleverd. Via de grijze import hebben we nog niet zoveel exemplaren in Europa voorbij zien komen. Dit exemplaar komt uit Koeweit en is dus ver van huis. Carspotsbyjob wist hem te spotten in Oud-Loosdrecht.

Net als voorganger CTS-V ligt de 6,2 liter V8 uit de Corvette in de neus. In de CT5-V Blackwing zit er een compressor op en het blok levert 677 pk en 893 Nm koppel. 0-100 gaat in minder dan vier seconden. De topsnelheid ligt flink hoger dan bij zijn concurrenten, namelijk op 322 km/h. Wat ook bijzonder is is dat deze Cadillac standaard is uitgerust met een handbak met zes versnellingen! Een automaat is optioneel. De Amerikaanse vanafprijs is 85.000 dollar. Dat is best veel waar voor je Amerikaanse geld! In Nederland zal hij redelijk onbetaalbaar blijven. We hopen dat er ooit nog een op Nederlands kenteken komt, maar een spot helemaal uit Koeweit is natuurlijk heel bijzonder!


Koeweitse Cadillac CT5-V Blackwing duikt op in NederlandKlik op de foto voor meer foto’s van deze spot!

Reacties op dit artikel