Koenigsegg zet grote stappen met Gemera

Koenigsegg zet grote stappen met Gemera

Koenigsegg blijft elk jaar verbazen met nieuwe creaties. Dit jaar hebben ze er twee waarvan de Gemera de meest opmerkelijkste is. Een vierzits Koenigsegg met 1.900 pk aan gecombineerd vermogen uit een verbrandingsmotor en elektromotoren!

In 1.9 seconde zit je op de 100 km/u en dat met vier personen aan boord. Dit alles wordt gerealiseerd door een drie cilinder motor met dubbele turbo die zorgt voor de aandrijving van de vooras. Op die vooras zit niet alleen een verbrandingsmotor. Ook een elektromotor van 200 pk zit daar nog eens bij. Het echte vuurwerk zit echter op de achteras. Twee motoren die beide 500 pk leveren zorgen voor de aandrijving. Het maximale koppel ligt gecombineerd op 3.500 Nm! Bizar! Mooiste van dit allemaal is nog eens dat de auto ook op biobrandstof kan rijden waardoor deze dus CO2 neutraal kan zijn!

Het interieur is ook bijzonder te noemen. Vier personen van twee meter kunnen in de auto stappen zonder zich zorgen te moeten maken om hun comfort. Daarnaast kunnen er ook vier trolley's meegenomen worden. Drie in de achterbak en één in de bagageruimte aan de voorkant. Dat is echter nog niet alles. Om geen flater te slaan met het geluid dat de drie cilinder produceert heeft Koenigsegg de hulp van Akrapovic ingeroepen. Deze hebben een mooie uitlaat ontwikkelt om een sportief geluid te genereren.

Koenigsegg zet grote stappen met GemeraKoenigsegg zet grote stappen met GemeraKoenigsegg zet grote stappen met GemeraKoenigsegg zet grote stappen met GemeraKoenigsegg zet grote stappen met GemeraKoenigsegg zet grote stappen met GemeraKoenigsegg zet grote stappen met Gemera

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  NETHERLANDS jasper1  -  03-03-2020 om 14:34

  1.9 seconden, he-le-maal bezopen haha.

 2. Profile pic
  NETHERLANDS jeppiecarspotter  -  06-03-2020 om 11:11

  Een 700pk sterke driepitter, nondeju

 3. Dit is niet ok

Gerelateerde spots



Gerelateerd nieuws