Koenigsegg Jesko in goed gezelschap

  • Brecht
  • 28-11-2023 11:05
  • 570
  • 0

Koenigsegg Jesko in goed gezelschap

De tweede Koenigsegg Jesko Attack verschijnt vier maanden na het eerste exemplaar in Zweden op de site, en niet in zijn eentje!

De Koenigsegg Jesko is op dit moment de meest extreme Koenigsegg die gekocht kan worden. De 5.0 liter twin-turbo V8 levert maarliefst 1600 pk wanneer je de auto vult met E85 benzine. Het model is vernoemd naar de vader van Christian von Koenigsegg en volgt de Agera op in de reeks modellen die het Zweedse bedrijf heeft ontwikkeld.

Uiteindelijk zullen er 125 Jesko's geproduceerd worden. Bij aanschaf van een Koenigsegg Jesko kan er gekozen worden tussen de 'Jesko Absolut'; een versie die gefocust is op een zo hoog mogelijke topsnelheid, en de versie die je in deze spot ziet: de 'Jesko Attack'. Deze variant creëert meer dan 1400 kg aan downforce met een enorme vleugel achterop en presteert daarmee uitstekend op het circuit. Spotter Comfyqq legde dit exemplaar vast in het gezelschap van een aantal andere uiterst exclusieve auto's.

Ook in Nederland hebben we ondertussen een Jesko Attack mogen verwelkomen. Op het internet doken al enkele foto's en video's op van dit exemplaar, dus het zal een kwestie van tijd zijn voordat we deze ook (hopelijk) op de site zullen zien verschijnen!

Koenigsegg Jesko in goed gezelschapKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag