Koenigsegg Jesko Absolut met een bijzondere kentekengeschiedenis

  • Brecht
  • 19-05-2024 09:00
  • 772
  • 6

Koenigsegg Jesko Absolut met een bijzondere kentekengeschiedenis

Gister konden we eindelijk weer een nieuwe Koenigsegg Jesko Absolut verwelkomen op Autogespot! In tegenstelling tot de vorige twee exemplaren is deze samenstelling behoorlijk gewaagd en opvallend. Wat nóg opvallender is, is het verleden van het kenteken dat op deze Jesko zit.

Als we kijken naar 'Andere spots met dit kenteken' zien we namelijk een Ford Mustang GT Convertible uit 2015, die wat samenstelling betreft een stuk minder opvallend is dan zijn vervanger. Deze spot dateert pas uit april 2023 en laat dus zien dat een behoorlijke upgrade in korte tijd kan plaatsvinden.

Grappig genoeg is de 5,0 liter V8 vervangen door een nieuwe 5,0 liter V8. Daar houden de overeenkomsten tussen de twee dan ook wel weer op, want het vermogen is bijna verviervoudigd van 435 naar 1600+ pk! Met de hulp van de extreem efficiënte versnellingsbak en een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,278 weet de Jesko Absolut van 0-100 km/u te schieten in 2,6 seconden. Waar deze auto pas echt in uitblinkt is de topsnelheid; de berekeningen laten zien dat de Absolut een snelheid van +/- 530 km/u zou moeten kunnen bereiken. Ondanks het feit dat dit nog niet bewezen is kunnen we er van uitgaan dat het Zweedse merk er niet ver naast zal zitten als we kijken naar wat ze in de laatste 20 jaar allemaal hebben bereikt.

Spotter KMPhotography heeft in ieder geval een prachtige spot weten toe te voegen aan zijn account. Laten we hopen dat we komende zomer dit exemplaar vaker kunnen zien verschijnen!

Koenigsegg Jesko Absolut met een bijzondere kentekengeschiedenisKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Koenigsegg Jesko Absolut met een bijzondere kentekengeschiedenisKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel