Knotsgekke Mansory Cabrera na 3 jaar voor het eerst gespot

  • Joep
  • 13-05-2023 11:00
  • 219
  • 2

Knotsgekke Mansory Cabrera na 3 jaar voor het eerst gespot

Om haar 30e verjaardag te vieren besloot Mansory 3 Cabrera’s te bouwen, gebaseerd op de Lamborghini Aventador LP770-4 SVJ. 3 jaar na zijn lancering is hij voor het eerst gespot, geheel toevallig in Dubai.

Dubai. De stad in de Verenigde Arabische Emiraten waar je de meest gekke creaties op autogebied vindt. De ene bodykit nog bizarder dan de andere hypercar. De Duitse tuner Mansory is ook in Dubai erg populair. Het is dan ook geen toeval dat de eerste Mansory Cabrera daar voor de eerste keer gespot is.

In 2020 bestond Mansory 30 jaar. Om dat te vieren besloten ze om een knotsgekke primeur mee te nemen naar de autosalon van Genève. Die ging helaas op het laatste moment niet door, maar de auto trok alsnog online veel aandacht.

Het is een uitgebreide tuningskit voor de Lamborghini Aventador LP770-4 SVJ. Die levert standaard al 770 pk uit zijn atmosferische 6,5 liter V12, maar Mansory deed er nog een schepje bovenop en maakte er 810 pk van. 0-100 kilometer per uur gaat nu in een duizelingwekkende 2,6 seconden en het apparaat blijft doordenderen tot 355 kilometer per uur.

Het uiterlijk is ook flink aangepakt. Overal vind je spoilers en details van koolstofvezel. De Lamborghini logo’s werden vervangen door Mansory’s eigen exemplaren. Het aantal uitlaten werd verdubbeld naar 4 en er kwam een nieuwe achtervleugel. Deze achtervleugel is nog extremer dan het standaard exemplaar. De voorkant is compleet anders dan het origineel, dus daarmee heb je echt een unieke SVJ. Mansory zou Mansory niet zijn als elk exemplaar vol zit met bizarre kleuren aan de binnen- en buitenkant.

Mansory heeft 3 exemplaren gemaakt en na 3 jaar geduldig wachten verschijnt hij nu eindelijk voor het eerst op Autogespot!

Knotsgekke Mansory Cabrera na 3 jaar voor het eerst gespotKlik op de foto voor meer foto’s van deze spot!

Reacties op dit artikel