Knappe RUF CTR Yellowbird gespot in Genève

Knappe RUF CTR Yellowbird gespot in Genève

Vraag een willekeurig persoon die geïnteresseerd is in de exclusieve automotive sector zijn favoriete auto van de autosalon in Genève en grote kans dat hij de RUF SCR noemt. Vorig jaar kwam RUF echter met de CTR Yellowbird 2017. Die werd nu in het centrum van Genève gespot.

De RUF CTR is de eerste auto die door RUF zelf ontwikkeld en ontworpen is. De monocoque van de auto is van carbon fiber gemaakt en achterin ligt de dikke twin-turbo 3.6 liter grote flat-six. Goed voor 710 pk en 880 Nm aan koppel. Automaat? Vergeet het maar, hier moet je gewoon handmatig mee versnellen. Terwijl je van de vijfde naar de zesde versnelling schakelt zit je al over de 300 km/u en een topsnelheid van meer dan 360 km/u ligt in het verschiet. 0-200? In minder dan negen seconden! Prachtige techniek verstopt in een body van een wat ouder uitziende Porsche. Of is dat het grootste understatement wat we kunnen maken? Het is een prachtige creatie die we hopelijk vaker terug gaan zien.

Knappe RUF CTR Yellowbird gespot in Genève

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  Tom Da Man  -  12-03-2018 om 19:29

  Eigenlijk is de carrosserie van de wagen vooral grappig; hij lijkt een soort kindertekening of een bouwdoos van Lego door de geabstraheerde vormen. En de kleur. Erg sterk wel, allemaal.

 2. Profile pic
  grandmasterb  -  12-03-2018 om 23:06

  In mijn stad stond ca. 20 jaar geleden een vrijwel identiek ogende 911 turbo jaren te koop, waarschijnlijk had men toen weinig interesse in zo'n platgeslagen kever met veel dure reparaties en onderhoud. Als je toen 25.000 gulden geboden had, was de koop waarschijnlijk meteen rond.

 3. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws