Klassiekergespot: Prachtige Maserati 3500GT

Klassiekergespot: Prachtige Maserati 3500GT

Rond 1956 vroeg Giulio Alfieri, Maserati’s hoofdengineer, zichzelf en zijn collega’s om een snelle, straat legale Granturismo te bouwen, welke in groten getale geproduceerd kon worden. Tegenwoordig worden snelle en straat legale Granturismo’s door verscheidene merken in grote getalen geproduceerd en verkocht. In 1958 ging dat toch wat minder makkelijk. Des te knapper deze 3500GT is.

Na 1956 kwam Maserati in financieel zwaar weer terecht. Om het hoofd boven water te houden besloot Giulio Alfieri om een effectieve aanpak te hanteren, namelijk de productie zo economisch aantrekkelijk mogelijk te maken, met behoud van kwaliteit en betrouwbaarheid. Het eerste model werd in de vorm van twee prototypes aan het publiek getoond op de Geneva Motor Show in 1957. De prototypes werden aangedreven door een zes-in-lijn, welke oorspronkelijk uit een racewagen van Maserati kwam. De motor en aandrijflijn werden verstevigd, om langdurig gebruik te kunnen garanderen. Tussen 1957 en 1958 is de productie van de 3500GT gestart. In totaal zijn 1983 dichte versies en 243 Spyders gebouwd.

Spotter Rivitography heeft jullie al van veel bijzondere spots voorzien, maar deze heeft hij bewust even bewaard. Hij spotte dit exemplaar al in 2015 in de stad Kent in de staat Connecticut (USA), en deelt de geweldige lijnen van de Granturismo nu met jullie. Ik vraag me af of Giulio Alfieri in 1957 geweten heeft dat een auto na 60 jaar zo’n status zou krijgen. Wij waarderen hem in ieder geval heel erg, het is immers een mooie aanwinst tussen al het moderne geweld!

Klassiekergespot: Prachtige Maserati 3500GT

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws