Kijken met de oogjes, Audi RS5 Sportback

Kijken met de oogjes, Audi RS5 Sportback

Kijken met de oogjes inderdaad, daar zal het voor de meesten van ons voorlopig bij blijven voor wat betreft de Audi RS5 Sportback. Wil je toch de auto zelf ervaren? Dat kan wel, moet je alleen eerst even een vliegticket naar Amerika boeken. De RS5 Sportback is op dit moment namelijk exclusief voor de Noord-Amerikaanse markt bestemd. Helaas.

Waar de RS5 Sportback exclusief voor de Noord-Amerikaanse markt is, hebben wij in Europa ook een Audi die weer niet in Noord-Amerika te krijgen is, namelijk de RS4 Avant. Sterker nog Audi levert in de Verenigde Staten, op de A4 Allroad na, geen enkele Avant op basis van de Audi A4 en A6 reeks. De mensen in de Verenigde Staten lijken naast hun oversized pick-ups toch een zwak te hebben voor strak gelijnde coupe’s waar hier in Nederland toch meer de voorkeur word gegeven aan een auto die wat praktischer is. Niet dat de RS5 Sportback geen praktische auto is want de ruimte voor de passagiers en bagage is ruim voldoende, maar een Avant biedt wat dat betreft toch net even wat meer.

De Audi RS5 Sportback heeft net als de coupé de beschikking over een 2.9L V6 met twee turbo’s. Zet je de versnellingspook in Drive en tik je hem nog een keertje naar beneden om de sportstand te activeren alvorens het gaspedaal diep in te trappen, dan zou je in de buurt kunnen komen van de fabrieksopgegeven 3,7 seconden die je nodig hebt om 96km/u aan te tikken. Waarom 96km/u en geen 100? Omdat de RS5 Sportback 3,7 seconden nodig heeft om 60mph te bereiken en dat is omgerekend 96km/u. Standaard is de topsnelheid begrensd op 250km/u maar voor de liefhebbers heeft Audi nog een extra pakketje beschikbaar, namelijk het Dynamic Plus pakket waarmee een topsnelheid van 280km/u gerealiseerd kan worden.

Voorlopig zijn er nog geen plannen om de RS5 Sportback naar Europa te halen. Ik persoonlijk zou het zonde vinden want het is gewoon een gaaf ding! Wat vinden jullie, moet de RS5 Sportback ook naar Europa komen?
Kijken met de oogjes, Audi RS5 Sportback
Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  LucasH  -  14-02-2019 om 16:27

  Leuk artikel weer! Vind sws dat het de goeie kant op gaat met de artikelen op de homepage! Duidelijk een onderbelichte spot die meer aandacht verdient dit. Klasse bezig!

 2. Profile pic
  Shadowphotography  -  15-02-2019 om 11:50

  Europe sell starts at mid of this year. USA and Canada market got it first: bigger demanding and because of shitty lineup of RS models in America continent, Audi belives bigger market is there than Europe, thats why Audi made first relese and market there.

 3. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws