Kies voor zekerheid met een zakelijke autoverzekering

  • Boink
  • 15-02-2021 09:02
  • 30
  • 0

Kies voor zekerheid met een zakelijke autoverzekering

Wellicht heb jij de verzekering voor jouw eigen auto tot in de puntjes geregeld, maar ben je ook benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is op zakelijk gebied. Er even induiken en er wat aandacht aan schenken kan er later voor zorgen dat je niet voor onverwachte en vooral dure verrassingen komt te staan. Ben je van plan om een zakelijke wagen aan te schaffen of wil je weten wat er allemaal mogelijk is op het gebied van deze noodzakelijke verzekering? Lees dan snel verder!

Verschillende basisverzekeringen

Als je je gaat oriënteren op een verzekering voor jouw bedrijfsauto, bus of ander voertuig, dan kom je er snel achter dat je de mogelijkheid hebt om te kiezen tussen een aantal zakelijke basisverzekeringen. Dit is eigenlijk de start van jouw zakelijke autoverzekering. Het is de bedoeling dat je een basisverzekering kiest omdat een verzekering nu eenmaal verplicht is. Hier kun je het bij laten, maar je kunt er ook voor kiezen om deze basisverzekering uit te breiden met aanvullende verzekeringen, maar daarover later meer.

Die basisverzekeringen dus. De meest uitgeklede vorm van een zakelijke autoverzekering is de WA, dat staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid, verzekering. Deze verzekering is zoals gezegd voor iedereen verplicht. Vaak heb je de mogelijkheid om deze WA basisverzekering uit te breiden met beperkt of volledig casco. Op die manier heb je de mogelijkheid om zoveel zekerheid in te bouwen als je wil. Tip: met deze keuzehulp weet je in een mum van tijd welke verzekering bij je past.

Voordelen

Het is slim om een zakelijke autoverzekering af te sluiten. Het hebben van een zakelijke autoverzekering brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Ten eerste kies je zoals de titel van dit artikel al weggeeft voor zekerheid. Die zekerheid zit hem namelijk in het feit dat je na het oplopen van schade niet maanden bezig bent om alles af te handelen. Daarnaast ben je verzekerd voor bijvoorbeeld storm- en brandschade bij volledig casco en dat scheelt dus veel geld.

Overigens is het afsluiten van een zakelijk autoverzekering een kwestie van maatwerk. De verzekering kan heel basic zijn, maar ook heel uitgebreid als je dat wenst. Denk bijvoorbeeld aan een verzekeringsvorm waarbij je WA + Volledig Casco bent verzekerd. Bij deze zakelijke autoverzekering krijg je altijd een vergoeding voor de schade aan je auto, zelfs als er een ongeluk door jouw schuld is ontstaan. En wist je dat er ook speciale autoverzekeringen voor elektrische auto’s zijn?

Hier moet je op letten

Zoals gezegd kost het afsluiten van een zakelijke autoverzekering even wat tijd, maar die korte investering betaalt zich later dubbel en dwars terug. Maar waar moet je nu precies op letten als je een zakelijk autoverzekering af gaat sluiten? Denk goed na over wat je precies van je autoverzekering verwacht en laat daar de basisverzekering en eventueel de aanvullende verzekering op aansluiten. Zo weet je zeker dat je voor aan zakelijke autoverzekering kiest die matcht met jouw wensen. Vergeet ook niet om even te controleren wat er niet is verzekerd. Kortom, lees ook even de algemene voorwaarden van jouw zakelijke autoverzekering goed door zodat je precies weet waar je aan toe bent. Let er bij het afsluiten van je verzekering op dat je voor de zakelijke variant kiest. Een gloednieuwe auto die je privé rijdt, bijvoorbeeld de indrukwekkende Jaguar F-PACE SVR, heeft natuurlijk ‘recht’ op een eigen, niet-zakelijke, autoverzekering!

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag