Kies maar: Britse elegantie of Amerikaanse power?

Kies maar: Britse elegantie of Amerikaanse power?

De auto’s uit deze spot zijn eigenlijk totale tegenpolen van elkaar maar toch hebben ze ook nog wat dingen met elkaar gemeen. Ten eerste bieden beide auto’s natuurlijk het genot van het open rijden, ze zijn beiden voorzien van een asociaal dikke motor en beiden hebben een flinke bak vermogen. Dus nu de vraag, welke kies jij?

De Bentley is om te zien natuurlijk een stuk rustiger dan de Viper. De Bentley is dan ook meer gericht op het comfortabele cruisen waar de Viper toch echt wel een supercar is. De Bentley biedt dan ook de mogelijkheid om twee extra passagiers mee te nemen wat wel zo leuk is wanneer je een dagje gaat cruisen met je vrienden. De Bentley is voorzien van de heerlijke 6.0 W12 TwinTurbo die 560pk produceert. Ondanks dat de auto net zoveel weegt als een gemiddeld rijtjeshuis is de GTC toch nog in staat om een topsnelheid van 312km/u te behalen wat best indrukwekkend te noemen is.

De Viper daarentegen is een pure tweezitter. De Viper is een redelijk eenvoudige auto en what you see is what you get. Je krijgt echter nog iets dat je niet meteen ziet en dat is die asociale 8,4 V10 in het vooronder. De V10 produceert 507pk en 711Nm koppel waarmee deze redneck in slechts 3,9 seconden naar 100km/u accelereert. Qua topsnelheid loopt de Viper toch iets uit op de Bentley aangezien de Viper zijn top pas heeft bereikt bij 340km/u. De Dodge is daarbij wel een tricky auto. Het behoorlijke vermogen en koppel dat je onder je rechtervoet beschikbaar hebt, in combinatie met de achterwielaandrijving, maken van deze gele tweezitter een auto die je als onervaren bestuurder beter kunt laten staan.

Dus zeg het maar, wordt het de gedistingeerde Brit of toch het Amerikaanse powerhouse. Mijn keuze was al snel gemaakt, als liefhebber zijnde zou ik toch de Bentley pakken. Alhoewel die fantastische V10 mij toch ook niet koud laat…hmm…
Kies maar: Britse elegantie of Amerikaanse power?

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws