Keuzestress: Maserati GranCabrio Sport of Jaguar F-Type?

Keuzestress: Maserati GranCabrio Sport of Jaguar F-Type?

We hebben weer een leuke combospot binnen gekregen van twee auto’s die toch wel redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Het hangt natuurlijk ene beetje af van de motorisering van de Jag hoe de verhoudingen tot elkaar echt zijn maar het zijn beide sportieve daklozen die een grijns van oor tot oor kunnen toveren op de gezichten van zowel inzittenden als omstanders. Maar welke komt op jouw oprit?

We beginnen met de Masi, dat is tenslotte de ster in deze spot. Het betreft ook nog eens het ‘nieuwste’ model, oftewel een subtiele facelift en verders nog hetzelfde als 32 jaar geleden maar dat mag de pret niet drukken. De Maserati is namelijk een beetje het beste van twee werelden. Aan de ene kant is het een luxe cruiser en aan de andere kant een flitsende sportwagen. Die twee kanten van de auto gaan in dit geval hand in hand samen. Comfortabele sportstoelen en voldoende ruimte in het interieur dat luxueus is afgewerkt zorgt voor de verfijnde kant van de Maserati, waar de V8 en sportieve rij-eigenschappen zorgen voor de échte beleving die alleen een Masi kan verzorgen. Denk bijvoorbeeld alleen al aan die geweldig diepe, agressieve brul die klinkt wanneer je de 4,7L V8 aanslingert. Met 460pk is de auto niet de krachtigste maar dat hoeft ook niet. De Maserati is snel zat maar niet té snel en dat is waar in mijn ogen de kracht van deze auto ligt. Die V8 brul en rij-eigenschappen zorgen namelijk wel voor de beleving en de snelheid is bijzaak. Zo is het bijvoorbeeld veel leuker om met de GranCabrio door de bochtige bergweggetjes bij La Turbie te scheuren in plaats van dat je de rechte stukken zo snel mogelijk probeert af te leggen. En daar komt wat minder vermogen prima tot zijn recht.

De Jaguar sluit daar eigenlijk perfect op aan. Ook hier is het vermogen niet het belangrijkste maar gaat het meer om het plezier dat de auto geeft en wat dat betreft staan de dynamische rij-eigenschappen van deze roadster zeker garant voor een glimlach. Waar de Maserati nog een achterbank heeft (niet dat je die ooit gebruikt waar hij voor bedoeld is), is de Jaguar puur een tweezitter. Daardoor is de Jaguar ook wat compacter en dus zullen de rij-eigenschappen wat scherper en uitdagender zijn dan die van de Maserati. Zoals gezegd is ook hier vermogen bijzaak. De V8 met 550pk is leuk maar kan in zo’n kleine auto een beetje teveel van het goede zijn. Ik persoonlijk zou de F-Type V6 S prefereren. Met 380pk is het vermogen voldoende aanwezig en daarbij verzorgt de motor een soundtrack die een beetje doet denken aan de iconische E-Type en dat komt de beleving weer ten goede.

Dus nu is het aan jullie om te kiezen. Wordt het de stijlvolle, ietwat praktischere Maserati met die heerlijke karakteristieke V8 brul of wordt het de dynamische tweezitter uit Engeland? Ik denk dat ik na veel wikken en wegen mezelf heb kunnen overtuigen van de Maserati maar pin me er niet op vast. Dat zeg ik, keuzestress…
Keuzestress: Maserati GranCabrio Sport of Jaguar F-Type?
Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  NETHERLANDS HugoE  -  12-03-2019 om 15:54

  Nou niet echt denk ik, f-type mag de schoenen van een granturismo nog niet poetsen. Laat staan als je die soundtrack zonder dak hoort.

 2. Profile pic
  NETHERLANDS MVD070  -  12-03-2019 om 22:28

  Lijkt mij niet lastig, de Maserati anytime!

 3. Profile pic
  NETHERLANDS grandmasterb  -  12-03-2019 om 22:29

  Beide zijn erg mooie auto's, de F-type vind ik mooier als coupé, die doet van achteren sterk denken aan de legendarische E-type. Het verbruik van de F-type met V6 zal veel lager liggen dan dat van de Maser.

 4. Profile pic
  NETHERLANDS grandmasterb  -  12-03-2019 om 22:29

  vervolg: zo ook het onderhoud

 5. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws