Jaguar XE SV Project 8 verbreekt eigen record op de Nürburgring

Jaguar XE SV Project 8 verbreekt eigen record op de Nürburgring

De Jaguar XE SV Project 8, ontwikkeld door Jaguar Special Vehicle Operations, toont opnieuw zijn indrukwekkende prestatievermogen door zijn eigen recordtijd te verbreken op de Nürburgring.

Op de officiële ronde (20,6 km) werd een rondetijd van 7:18:361 minuut geklokt, waarmee het model 2,9 seconden onder de recordtijd uit 2017 dook. Daarmee is de Project 8 ook nog eens 7 seconden sneller dan de eerstvolgende vierdeurs productieauto.

Voor de recordpoging keerde testrijder Vincent Radermecker terug naar het legendarische Duitse circuit met een productieversie van de tweezits Jaguar XE SV Project 8 met Track Pack. Voor de recordpoging stonden de in hoogte verstelbare, dubbele schroefveren in de stand ‘track’ en de frontspitter en carbon achterspoiler in de stand voor maximale downforce.

Tevens rolde de XE SV Project 8 op high-performance Michelin Pilot Sport Cup 2 R-banden. Deze standaard productiebanden - met rubbercomponenten die rechtstreeks afkomstig zijn van de racebanden van Michelin - zijn getest door de SV-technici en gekozen voor de recordpoging vanwege de uitmuntende circuitprestaties.

Reacties op dit artikel


  1. Profile pic
    NETHERLANDS LucasH  -  24-07-2019 om 16:01

    Bizarre prestatie! De review van Jeremy Clarkson van dit beest bij The Grand Tour is ook erg gaaf om te zien.

  2. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws