Jaguar maakt de F-PACE SVR nog een tandje sneller

  • Ruud
  • 02-12-2020 09:54
  • 99
  • 0

Jaguar maakt de F-PACE SVR nog een tandje sneller

De nieuwe Jaguar F-PACE SVR is nog sneller, dynamischer en verfijnder dan ooit. Het team van Jaguar SV heeft de topversie van de performance‑SUV verder verbeterd en naar een nog hoger niveau gebracht.

De updates aan de Jaguar F-PACE SVR zijn een combinatie van nieuwe hardware en de overstap naar de geavanceerde Jaguar Electronic Vehicle Architecture, EVA 2.0 genaamd. Het omvat op autosport geïnspireerde designdetails, een luxueus en op prestaties gericht interieur en de nieuwste verbonden comforttechnologie.

De nieuwe Jaguar F-PACE SVR is uitsluitend met Jaguars 5.0 liter V8 Supercharged benzinemotor leverbaar. De motor heeft een vermogen van 550 pk en een koppel van 700 Nm – een toename van 20 Nm. Dit hogere koppel zorgt voor nog betere prestaties, in hoeverre dat natuurlijk merkbaar is. De F-PACE SVR accelereert nu in slechts 4,0 seconden van 0 naar 100 km/uur – drie tienden sneller dan voorheen – en heeft een topsnelheid van 286 km/uur – een toename van 3 km/uur.

De transmissie en dynamische systemen profiteren eveneens van aanpassingen. De verbeterde Dynamic-modus heeft een unieke afstelling en zorgt voor een extra scherpe rijbeleving. Met de nieuwe Dynamic Launch-functie blijven de wielen ook tijdens het schakelen aangedreven, waardoor de F-PACE SVR nog sneller accelereert vanuit stilstand. Tegelijk is de SVR-versie ook comfortabeler en prettiger om rustig mee te rijden, zonder dat dat ten koste gaat van de dynamiek op hoge snelheid. Dat benadrukt de veelzijdige inzetbaarheid van de auto nog eens.

De stuurinrichting is verbeterd en voorzien van een nieuwe elektronische bekrachtiging, die zorgt voor een nog directer stuurgevoel. Dat maakt het gevoel van de bestuurder met de auto nog sterker. Een aangepaste afstelling van de adaptieve demping en herziene onderstelcomponenten zorgen voor een nog verfijnder rijcomfort bij lagere snelheden.

De bestuurder profiteert in de nieuwe Jaguar F-PACE SVR ook van een verbeterd remgevoel. De tweedelige remschrijven, met een diameter van 395 mm vóór en 396 mm achter, worden nu ondersteund door een nieuwe Integrated Power Booster, die samen met de nieuwe kalibratie van het remsysteem zorgen voor een sportievere, kortere slag van het rempedaal. Deze afstelling is specifiek voor het SVR-vlaggenschip. De verbeterde koeling en aerodynamica van de auto verbeteren ook de remprestaties, wat de bestuurder nog meer vertrouwen geeft.

Het design van de nieuwe Jaguar F-PACE SVR is gebaseerd op de kennis en ervaring van SV uit de autosport, met verbeterde aerodynamica dankzij nieuwe ventilatieopeningen voor betere koeling van aandrijflijn en remmen. De aanpassingen zorgen voor superieure aerodynamische prestaties, waaronder 35 % minder opwaartse druk. De luchtweerstand is afgenomen van 0,37 naar 0,36 Cw. De aanpassingen zorgen niet alleen voor betere prestaties, maar ook voor een sportiever design.

Jaguar maakt de F-PACE SVR nog een tandje snellerJaguar maakt de F-PACE SVR nog een tandje snellerJaguar maakt de F-PACE SVR nog een tandje snellerJaguar maakt de F-PACE SVR nog een tandje snellerJaguar maakt de F-PACE SVR nog een tandje snellerJaguar maakt de F-PACE SVR nog een tandje sneller

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag