Italiaanse finesse op een onverwachte plek, Maserati MC12

Italiaanse finesse op een onverwachte plek, Maserati MC12

Beverly Hills blijkt vaak genoeg het epicentrum voor wansmaak en over the top gepersonaliseerde auto’s. Des te groter is de verrassing wanneer een absolute parel als de Maserati MC12 gespot wordt in dit stadje.

De MC12 was al vanaf het begin een blikkenvanger. De prachtige lage, brede en langwerpige koets met zijn tweekleurige lak trekt meteen de aandacht. De auto is dan ook op basis van de Ferrari Enzo gebouwd. Maserati wilde met de raceversie van de MC12 opnieuw zijn intrede maken in het FIA GT kampioenschap. Maar volgens de officiële reglementen van de FIA moet een dergelijke auto gebaseerd zijn op een productie auto met een minimale oplage van 25 stuks. Maserati heeft daarom ook van de MC12 een straatlegale uitvoering gebouwd. Van de straatlegale versie van de MC12 zijn slechts 50 exemplaren gebouwd. Vrijwel alle exemplaren zijn in de wit/blauwe two tone geleverd. Dit exemplaar is als enige af fabriek in het zwart geleverd.

De MC12 maakt gebruik van dezelfde 6.0 V12 die ook in de Ferrari Enzo te vinden is. Het enige verschil is dat de motor is de Maserati iets minder vermogen levert als in de Ferrari. De V12 in de Maserati levert 630pk en 652Nm koppel waardoor de auto in slechts 3,8 seconden naar 100km/u knalt. De topsnelheid is bereikt bij 330km/u.

Van de MC12 is ook nog een Corsa variant gebouwd. Dit is een meer hardcore versie van de MC12 die eigenlijk is gepositioneerd tussen de straatlegale versie en de FIA GT versie. De MC12 Corsa is niet straatlegaal maar wordt door klanten van Maserati gebruikt om mee op het circuit te rijden maar hij is tegelijkertijd niet geschikt voor officieel races als de FIA GT kampioenschappen. Van de MC12 Corsa zijn slechts twaalf exemplaren geproduceerd. Van de twaalf exemplaren is slechts één exemplaar, tevens het eerste exemplaar dat werd geproduceerd, straatlegaal. Opvallend genoeg is dit ene specifieke exemplaar ook een zwart exemplaar terwijl de overige elf exemplaren volledig Maserati blauw zijn.

De MC12 is absoluut een bloedmooie, zeldzame auto om te zien. Hij zal waar je ook komt altijd gegarandeerd de aandacht trekken. Daarnaast zijn zowel de MC12 als de MC12 Corsa auto’s om in te investeren. Met het beperkte productieaantal en de enkele exemplaren die in een andere kleur zijn geproduceerd zijn de prijzen nu al tot ruim boven de miljoen gestegen en zijn het nu al zeer begeerlijke auto’s, zowel om in te investeren als om van te genieten. Gelukkig zijn er ook mensen die hun MC12 nog wel eens uit de garage halen zodat wij er ook nog een beetje van kunnen genieten!
Italiaanse finesse op een onverwachte plek, Maserati MC12

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws