Is dit één van die tijdloze schoonheden?

Is dit één van die tijdloze schoonheden?

De 488 Pista is nu een tijdje op de markt en iedereen raakt er zo langzamerhand aan gewend, en begint hem zelfs mooi te vinden. Toch zijn zijn voorgangers maar niet uit het geheugen te wissen. De 430 Scuderia en ook de 458 Speciale zien er nog uit als supercars van vandaag en dat terwijl ze al heel wat jaartjes meegaan.

Persoonlijk ben ik geen groots fan Ferrari. Waarom dat precies zo is weet ik zelf ook niet zo goed, maar het is zo. Toch kunnen enkele Ferrari's mij wel bekoren. Hier heb ik het dan over onder andere de 275 GTB en de F40. Ook de 458 Speciale heeft zijn plekje in dit lijstje weten te veroveren. In bijna elke samenstelling is de Speciale een genot voor het oog, vergelijkbaar met wat Ferrari ook met hun 488 Pista voor elkaar weet te krijgen. De auto kan er zo agressief uit zien maar tegelijkertijd, in de goede samenstelling, ook enorm chique. Het gespotte exemplaar heeft een beetje van beide. Het typische Ferrari-rood maakt de auto druk en toont de sportiviteit die hij in zich heeft. Echter mist hij ook iets. De meeste 458 Speciale's hebben een typerende streep over het midden lopen die bijdraagt aan het sportieve uiterlijk. Bij deze ontbreekt die streep. Dat laat hem meer lijken op een 458 Italia, een auto die naar mijn mening erg kalm en kaal is van uiterlijk.

Je hoeft geen getraind autospotter te zijn om te zien dat dit niet zomaar een Ferrari is. Je komt ze in vergelijking met de 'standaard' 458 niet vaak tegen en ook dat maakt deze Ferrari waarschijnlijk erg populair. In Monaco is de wagen overigens iets minder zeldzaam, hier vindt je er soms gewoon twee naast elkaar zoals op de foto's van deze spot.

Is dit één van die tijdloze schoonheden?

Reacties op dit artikel


  1. Profile pic
    Dustie  -  04-01-2019 om 17:00

    Tijdloos?! Met die oerlijke functionele neus?! Ik vind het een gaaf speeltje en het lijkt me heerlijk om in te rijden, maar esthetisch vind ik het een zeer matig ontwerp van Ferrari. Het is dan ook vooral een functioneel ontwerp. Zeker die drukke, vage combinatie van rechte en ronde lijnen en gapende gaten in de neus maakt dit naar mijn mening nu al een auto die eerder "quirky" dan tijdloos is. De neus van de gewone 458 Italia is veel tijdlozer dan de Speciale.

  2. Dit is niet ok