Is dit de meest luxe elektrische auto ter wereld?

  • Jelle
  • 25-03-2024 12:00
  • 732
  • 2

Is dit de meest luxe elektrische auto ter wereld?

Ook bij Maybach ontkomen ze er niet aan: de overstap van de verbrandingsmotor naar elektriciteit. Zie hier de eerste spot van de volledig elektrische SUV van Mercedes-Maybach. Spotter Rivitography kwam afgelopen week de eerste auto tegen zonder camouflage!

Sinds de bouw van de Maybach 57 in 2002 gebruikte Maybach alleen maar dikke motoren voor de modellen. Vanaf dat moment werden er alleen maar twaalf cilinders gemonteerd in de voertuigen van Maybach, tot het einde van 2013. Vanaf dat moment ging Maybach over in de handen van Mercedes en ontstond de naam Mercedes-Maybach. Het bleef een tijdje stil rondom het merk, want er werd druk getest voor een nieuw model. Uiteraard verschenen hier op de site toen al de eerste spyspots van de auto’s, even later werd eind 2014 bekend gemaakt dat er een S500 Maybach kwam met de V8 en een S600 Maybach met de V12. Mercedes-Maybach lanceerde in 2021 het eerste concept van de eerste elektrische auto van hun eigen merk ter wereld.
Daarna bleef het een tijdje stil rondom de extra luxe EQS SUV, tot er hier op de site vorig jaar een spyspot verscheen van de elektrische SUV. Even later werd de Mercedes-Maybach EQS 680 SUV gepresenteerd. Deze auto heeft een gecombineerd vermogen van 484 kW en wordt door middel van 2 elektromotoren aangedreven. Voor bijna 217.000,- kan hij van jou zijn: alleen kunnen we ons zo voorstellen dat je er ook nog wel wat opties bij wilt.

Is dit de meest luxe elektrische auto ter wereld?Klik op de foto voor meer foto’s van deze spot!

Reacties op dit artikel