Is dit de meest legendarische V10 aller tijden?

  • Brecht
  • 06-05-2024 15:00
  • 591
  • 1

Is dit de meest legendarische V10 aller tijden?

Vele autoliefhebbers hebben zullen deze vraag vaak voorbij hebben zien komen. De oneindige strijd tussen de best klinkende 10-cilindermotoren is een kwestie die veel besproken wordt. Een ding is in ieder geval zeker: de Lexus LFA zien we een stuk minder vaak dan zijn competitie hierbij.

Enkele namen die we vaak voorbij horen komen als we het hebben over befaamde V10-motoren zijn het atmosferische blok van Audi/Lamborghini met de R8 en de Huracán, het 5,7-liter 'formule-1' blok van de Porsche Carrera GT en de door Yamaha getunede Lexus LFA. Waar we de eerste twee nog met regelmaat zien verschijnen, lijkt de LFA bijna niet meer buiten te komen. We hebben alweer vier maanden van dit jaar achter de rug en hebben nog maar 3 LFA's mogen verwelkomen op de site. Dat is jammer, want de pure emotie die uit de uitlaten van de LFA komt is iets wat nauwelijks te overtreffen valt.

Dit exemplaar is extra speciaal wegens een paar redenen. Allereerst hebben we te maken met een rood exemplaar met een productie-aantal van 37 (van de 500 LFA's). De spotter in kwestie weet de auto ook nog eens vast te leggen in Zwitserland, waar in totaal slechts 6 Lexus LFA's geüpload zijn. Wat de spot voor de spotter al helemaal speciaal maakt is dat de auto rijdend is vastgelegd en de symfonieën gehoord konden worden. Wat is volgens jullie de winnaar in de categorie V10?

Is dit de meest legendarische V10 aller tijden?Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel