Is deze BMW de meest iconische?

  • Brecht
  • 29-03-2024 08:00
  • 194
  • 6

Is deze BMW de meest iconische?

De BMW M1 is geliefd door velen. We zien ze niet vaak verschijnen door de gelimiteerde productie van 400 stuks, maar dat maakt de spots die verschijnen wel extra speciaal. Dit is weer een nieuw exemplaar voor de site!

De M1 heeft een naam die veel over de intenties bij het maken van de auto zegt. De 'M' staat voor de motorsportdivisie van BMW, die met dit project hun debuut maakte. De 1 is niet moeilijk te raden en staat uiteraard voor het streven naar de nummer 1 in techniek en innovatie met het model. Innovatief was de M1 voor BMW in ieder geval, want het was de eerste BMW die voorzien werd van een middenmotor. Dit bleef ook de enige in zijn soort tot de BMW i8 op de markt verscheen in 2014. De zescilinder motor leverde 277 pk en maakte een sprint van 0-100 km/u mogelijk in slechts 5,9 seconden. Naast de krachtige motor en een goede gewichtsverdeling door de positionering hiervan hielp ook het uiterlijk van de auto mee aan zijn prestaties. Met een hoogte van 1,14 meter oogt de M1 als een echte supercar. Om te benadrukken hoe laag dit is kunnen we de M1 weer vergelijken met de i8, die met een hoogte van 1,30 meter al behoorlijk laag bij de grond staat.

Ondanks het feit dat we de BMW M1 vergelijken met de BMW i8 in dit artikel, kunnen we wel stellen dat de kans klein is dat de i8 ooit de iconische status zal bereiken die deze auto heeft. Van het dubbele logo op de achterkant tot de bijzonder opvallende wielen; de BMW M1 is een auto waar mensen vandaag de dag nog steeds inspiratie uit halen en een auto die veel spotters op hun lijstje hebben staan. SpotterJDL sleept met deze spot in München een prachtige persoonlijke primeur naar binnen.

Is deze BMW de meest iconische?Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag