Huracán EVO is de GT3 Touring van Lamborghini?

Huracán EVO is de GT3 Touring van Lamborghini?

Een persbericht van Lamborghini in de brievenbus waarbij we gelijk een link naar Porsche legde. Dit is namelijk de Lamborghini Huracán EVO. Een doorontwikkeling van de Huracán met styling elementen van de Performante. Wat is er nieuw? We vertellen het je.

De Huracán is nog eens onder de loep genomen en her en der aangepast om meer downforce te genereren. Zo is de voorlip aan de voorkant aangepast die een dubbele luchtstroom genereert onder de de auto. Nieuwe klepjes zorgen er voor dat de aerodynamische druk vijf keer hoger is dan de vorige generatie. Hierdoor is de Huracán nog soepeler te rijden tijdens het accelereren en remmen maar natuurlijk ook in de bochten. Aan de achterkant zien we een klein spoilertje die voor de nodige druk op de achteras zorgt.

De grootste verandering zien we in het interieur. Een hip en nieuw multimediasysteem pronkt op de middenconsole. 8,4" inch groot meet dit systeem en alles werkt met een touchscreen. Geen vervelende gedateerde knoppen meer.

De Huracán EVO is dus de facelift waar men alweer even op zat te wachten. De Performante heeft duidelijk zijn afdruk achtergelaten op de EVO en dat is mede te zien aan de uitlaten aan de achterkant. Configureren van de Huracán EVO kan ook al!

Huracán EVO is de GT3 Touring van Lamborghini?Huracán EVO is de GT3 Touring van Lamborghini?Huracán EVO is de GT3 Touring van Lamborghini?Huracán EVO is de GT3 Touring van Lamborghini?Huracán EVO is de GT3 Touring van Lamborghini?

Reacties op dit artikel


  1. Profile pic
    HugoE  -  07-01-2019 om 21:48

    Vrij aangenaam verrast door Lamborghini. Zie alleen de link met de GT3 touring in de verste verte niet. Auto is vernieuwd, in welk opzicht moet hij puurder zijn geworden?

  2. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws