Hollands samengestelde Ferrari 488 Pista Spider in Amsterdam

  • Joep
  • 27-05-2023 09:00
  • 462
  • 0

Hollands samengestelde Ferrari 488 Pista Spider in Amsterdam

De Ferrari 488 Pista Spider zien we vaak in extravagante specs bestaand uit een fel contrast tussen de lakkleur en de striping. Op dit exemplaar is het doe-maar-gewoon-je-bent-al-gek-genoeg-principe toegepast. Dat maakt hem best uniek!

Een Ferrari is een statussymbool en dus doen eigenaren er vaak alles aan om zoveel mogelijk op te vallen. Dat is niet het geval geweest bij het eerste baasje van deze Ferrari 488 Pista Spider. Striping, doen we niks mee. Grijs, prima joh! Een fraai bruin interieur erbij en stiekem heb je een hele unieke supercar, ook omdat er maar ongeveer 3500 van gebouwd zijn. Hoeveel supercars, Pista’s in het bijzonder, zie je nou zo ingetogen samengesteld?

Het uiterlijk doet denken dat dit voor Ferrari-begrippen een ‘gewoon’ model is, maar niets is minder waar. We hebben het hier over een 3,9 liter V8 met twee turbo’s die er 720 pk uit perst en dat op een wagengewicht van nog geen 1400 kilo! Deze raket sprint dan ook in 2,85 seconden naar de 100. Let wel, deze auto werd alweer vijf jaar geleden gepresenteerd. Dit is een laat exemplaar die in 2021 van de band rolde. Begin dit jaar werd hij geïmporteerd. Monaro wist hem voor het eerst te spotten in onze hoofdstad.

Hollands samengestelde Ferrari 488 Pista Spider in AmsterdamKlik op de foto voor meer foto’s van deze spot!

Reacties op dit artikel