Hoe ziet jouw ultieme ‘Petrolhead Man Cave’ eruit?

Hoe ziet jouw ultieme ‘Petrolhead Man Cave’ eruit?

De autoliefhebberij, voor sommigen een (uit de hand gelopen) hobby en voor anderen meer een lifestyle. Soms ben je als enige van je vrienden en familie gek op auto’s en anderen hebben weer een grote verzameling vrienden om de passie mee te delen. Maar onder welke categorie je ook valt, je hebt als autoliefhebber altijd een plek nodig waar je je liefhebberij voor auto’s kan uiten.

Zo kan je natuurlijk denken aan het bezoeken van showrooms en evenementen of gewoon lekker een dagje naar de Nürburgring met vrienden om je honger naar al die mooie auto’s te stillen maar er is ook nog een optie dichterbij huis.

Of je nou de beschikking hebt over een aparte ruimte, het moet stellen met een hoekje in je kamer of het geluk hebt dat je over een moderne eigen garage beschikt, iedere autoliefhebber moet thuis ook een plekje hebben om van zijn/haar autohobby te genieten. Ik heb thuis niet veel ruimte maar de ruimte die ik heb is subtiel gevuld met miniaturen en memorabilia van Bentley want dat is mijn favoriete automerk. Maar wat nou als geld geen rol speelde en je de mogelijkheid kreeg om je eigen ‘Petrolhead Man Cave’ in te richten? Ik zal hieronder mijn man cave verder uitweiden.

Zoals ik al aangaf ben ik groot fan van Bentley. Niet gek dus dat tenminste één Bentley zijn weg vindt naar mijn garage. In dit geval mijn droom Bentley, een 2013 Continental GTC Speed. Daarnaast zouden ook een Porsche 911 GT3 RS, Ferrari Portofino, Rolls Royce Ghost en Koenigsegg Agera R deel uitmaken van de inrichting qua auto’s. Voor de verdere aankleding zou ik toch gaan voor een moderne sfeer en uitgebreide loungehoek. Het lijkt mij leuk om Bentley stoelen te laten aanpassen zodat deze gebruikt kunnen worden als meubilair. Daarbij kan ook een grote glazen vitrine voor miniaturen niet ontbreken. Aan de muur zou ik diverse professionele tekeningen van mijn eigen auto’s willen hebben, kijk bijvoorbeeld eens naar deze tekening:

Verders mogen een uitgebreide filmhoek met geavanceerd audiosysteem en een racesimulator voor het nodige gamen ook niet ontbreken.

Dus nu is het aan jullie, fantaseer er lekker op los en verras ons met jullie ideeën voor jullie ultieme ‘Petrolhead Man Cave’!
Hoe ziet jouw ultieme ‘Petrolhead Man Cave’ eruit?

Reacties op dit artikel


 1. Profile pic
  Tom Da Man  -  30-10-2017 om 09:20

  Ik heb er eentje en die ziet er lekker marginaal-gezellig uit. Dat strakke charmeert me al lang niet meer. Ook als ik plots over miljoenen zou beschikken zou ik het gezellig houden. Evert Louwman heeft dat bij de transfer van zijn museum van Raamdonksveer naar Den Haag ook goed bekeken, al is vooral de centrale ruimte ook al wat te strak. Heb 'm enkele jaren geleden even kunnen spreken op Villa d'Este over het gezellige, authentieke gehalte van die vroegere uit de hand gelopen cave, en de meneer raadde me toen aan om me er van te komen vergewissen dat de chiquere grot nog niet kapotgedesigned was.

 2. Profile pic
  Tom Da Man  -  30-10-2017 om 09:25

  Dit soort elementen hoort er dus zeker in:

  https://i.pinimg.com/originals/04/07/78/040778bac1675f6885d85c04b6b58d4a.jpg

 3. Profile pic
  JoranBentley  -  30-10-2017 om 09:48

  [@Tom Da Man], Daar heb je zeker gelijk in. Dat soort elementen als in jouw link geven de ruimte echt een goeie, toegankelijke sfeer. Op dat strakke zul je op een gegeven moment wel een keer uitgekeken raken en dit blijft toch altijd wel iets speciaals houden!

 4. Profile pic
  Petrolheads Unlimited  -  30-10-2017 om 12:43

  https://www.instagram.com/petrolheads_unlimited/ Dit is de mijne ;-)

  In verschillende garageboxen staan vervolgens enkele van onze wagen geparkeerd.

 5. Profile pic
  Dustie  -  30-10-2017 om 14:06

  @Petrolheads Unlimited: Geen mancave noch garage te zien op je hele pagina. Dit is geen Instaspam platform.

 6. Profile pic
  Tom Da Man  -  30-10-2017 om 23:58

  @JoranBentley
  Wat ik jammer vind is dat velen zelfs in hun 'alternatief' zijn een soort mode lijken te volgen, bv. met oude borden van oliemerken, oude pompen, als het even kan een dwergwagentje erbij. Inspiratie kan je niet kopen. Maar als de betrokken persoon er écht gelukkig mee is, dan vind ik het alsnog okay ;-)

 7. Dit is niet ok


Gerelateerd nieuws