Hoe is het nu eigenlijk met Lotus?

Hoe is het nu eigenlijk met Lotus?

In de zoektocht naar nieuwe verhalen speuren we als redactie regelmatig de spots die jullie uploaden af. Soms kom je dan weer eens dingen tegen waar je de laatste tijd helemaal niet meer aan hebt gedacht. Het merk Lotus, bijvoorbeeld. Hoe is het eigenlijk met de fabrikant van lichte, agiele sportwagens uit het Engelse Hethel?

Lotus kent een roerige geschiedenis. Het merk werd in 1952 opgericht door icoon Colin Chapman en heeft sindsdien hoge pieken, maar ook diepe dalen gekend. Het merk heeft iconen als de Esprit en de Europa voortgebracht en heeft zeven keer het wereldkampioenschap weten te bemachtigen in de Formule 1. In 1980 kwam het merk door de economische recessie van die tijd in grote problemen. Daar komt nog bij dat Chapman in 1982 overleed, hetgeen een beetje te vergelijken valt met het wegvallen van Steve Jobs voor Apple.

Na 1982 is Lotus eigendom geweest van veel verschillende partijen en zijn er op automotive gebied een aantal successen geboekt. In 1996 werd de Lotus Elise onthuld, hetgeen een heel nieuw hoofdstuk betekende voor Lotus. Deze go-kart voor de openbare weg heeft in al die tijd dat hij in productie is een hele schare trouwe fans weten te bemachtigen. Op de basis van de Elise is later ook de Exige onthuld. In 2009 liet Lotus haar minder spartaanse kant zien met de introductie van de Evora.

Alleen… Sinds 2009 is er niet zoveel meer gebeurd. De Elise gaat in de basis alweer bijna 22 jaar mee en de Evora begint ook op leeftijd te raken. Gedurende de tijd heeft het merk genoeg speciale edities uitgebracht, waarvan de Elise S3 250 Cup er één is, maar iets radicaals nieuws is niet van de band komen rollen. In mei 2017 heeft het Chinese Geely, tevens eigenaar van Volvo, een meerderheidsbelang in Lotus genomen. We hopen dat het extra kapitaal ervoor zorgt dat Lotus weer eens wat nieuws gaat laten zien en haar rijke historie voort kan zetten. We zien in de toekomst namelijk graag meer van dit soort spots!

Hoe is het nu eigenlijk met Lotus?

Reacties op dit artikel


  1. Profile pic
    BELGIUM Tom Da Man  -  17-02-2018 om 17:08

    De aangepaste Evora vind ik in ieder geval geweldig. Lotus hoeft ook niet voortdurend met een compleet nieuw model te komen; dat heeft het merk eigenlijk nooit gedaan, en vroeger was dat maar goed ook, want de bouwkwaliteit was zo al een ramp.

  2. Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws