Historie gespot in de vorm van de Lamborghini Miura SVJ

Historie gespot in de vorm van de Lamborghini Miura SVJ

De Miura SVJ. Slechts tweemaal gespot en die twee spots zijn van één exemplaar op ogenschijnlijk dezelfde dag. De Friezen Crew zette de spot al in 2017 op de site en Jasper1 kwam hem onlangs tegen in zijn archief.

De Lamborghini Miura SVJ. In 2015 ging er één van de weinige exemplaren onder de hamer bij RM Sotheby's. Het winnende bod was $1,897,500. Een astronomisch bedrag maar volgens velen compleet waard. RM Sotheby's omschrijft dit als perfecte auto voor een circuitdag of concours. De Miura SVJ is een heerlijke auto om mee te rijden maar net zo waardevol om hem in de staat te houden zoals hij is.

Bob Wallace, hoofd testrijder bij Lamborghini in de jaren 70 had een droom. En dat was de Miura mee te laten doen in races en de Porsches en Ferraris het snot voor de ogen te rijden. Met die gedachte ging hij aan de slag in de fabriek van Lamborghini. Wallace stond al aan de wieg van de eerste Miura en wist dus van het volledige potentieel van de Miura. Het resultaat laat zich raden. De Jota. De Jota werd gebouwd in 1970 als one-off en fungeerde als test. De motor werd vervangen voor die van de SV en leverde 440 pk bij 8.000 toeren. Verder werd het chassis stijver gemaakt, de achteras breder gemaakt en werden de wielkasten breder gemaakt om bredere banden te kunnen huisvesten. Daarnaast verdwenen de karakteristieke wenkbrauwen van de Miura. Ook werd het gewerkt aan de gewichtsverdeling. Door de benzine tanks te verplaatsen in de dorpels van de deuren werd er een meer ideale gewichtsverdeling behaald. Ook werd het reservewiel van voor naar achter de motor verplaatst.

Ferruccio Lamborghini vond het hele project echter niets en besloot de auto te slopen. Dat werd gelukkig tegengehouden en de auto werd verkocht. Vervolgens waren er een aantal klanten die ter ore hadden gekregen dat er nog een extremere Miura SV was en werden deze op verzoek gebouwd. Slechts 5, of 7, afhankelijk van de bron die men neemt SVJ's werden er gemaakt. Eén daarvan werd er dus in Monaco gespot! Een auto met een zeer bijzonder verhaal dus!


Deze Lamborghini Miura SVJ is het soort spot dat we graag zien

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws